10.5.14

Μια ευχή για την Ευρώπη...

Χθες, 9 Μαΐου, γιορτάσαμε την Ημέρα της Ευρώπης! Όσοι βέβαια από τους εγκαταβιούντες στο μικρό, ταπεινό μας σοβιέτ νιώθουμε Ευρωπαίοι και ασχοληθήκαμε με το γεγονός.

Δεν ξέρω αν είμαστε πολλοί, ξέρω όμως πως μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες: να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο γρήγορα σε πραγματική ομοσπονδία, να προχωρήσει η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις ουσίας που θα την βοηθήσουν να γίνει σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, ξεπερνώντας την υπανάπτυξη και την παρακμή στην οποία την καταδίκασαν δεκαετίες κρατισμού και κομματισμού.

Ευρώπη για όλους εμάς σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα, ελεύθερη οικονομία, ισότητα, δικαιοσύνη, ευκαιρίες, παιδεία, φροντίδα για το περιβάλλον, κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και –στην ελληνική επικαιρότητα- μικρότερο κράτος σε ρόλο επόπτη κι όχι παίκτη, λιγότερους φόρους με ανταποδοτικότητα, αλληλεγγύη, διαφάνεια, αξιοκρατία, σεβασμό στους θεσμούς, ανεξαρτησία των εξουσιών και ένα νέο συνταγματικό πλαίσιο.

Όλα αυτά για τα οποία στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου (αλλά και μετά από αυτές) ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους φιλελεύθερους πολίτες της Ευρώπης των 28 ψηφίζοντας ΓΕΦΥΡΕΣ και στηρίζοντας το ALDE και τον Γκυ Φερχόφστατ, από τους πλέον σημαντικούς οραματιστές Ευρωπαίους πολιτικούς και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν.

A Europe that Works - ALDE Manifesto for 2014 European Elections
Για μία Ευρώπη που λειτουργεί - Μανιφέστο του ALDE για τις Ευρωπαϊκές εκλογές 2014