3.7.13

Η «ιερή αγελάδα» και τα ελληνικά γκουλάγκ...«...εντάξει, δε χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση, μπορούμε πάντα να εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια...» Θεϊκή ατάκα στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών, για να μην έχουμε αγωνία πως θα μείνουμε από ρευστό μιας και δεν ενδίδουμε στις πιέσεις της τρόϊκας να τιμήσουμε την υπογραφή μας και τις συμφωνίες μας.

Εκείνο βέβαια που δεν μας είπε το «στέλεχος» είναι πως τα γραμμάτια θα τοκίζονται με τρεις και πλέον μονάδες παραπάνω από το «ληστρικό» (για τους χαχόλους τσιπροκαμένους) επιτόκιο με το οποίο μας δανείζουν οι «τοκογλύφοι» (για τους χαχόλους τσιπροκαμένους και πάλι) της τρόϊκας, όπως έγινε πέρυσι που λόγω εκλογών δεν μας δάνειζε κανείς με προνομιακούς όρους.

Δηλαδή, ότι θα συνέβαινε κοντολογίς χωρίς μνημόνια. Και γιατί να μας το τονίσει άραγε, αφού το +3% δεν θα είναι «ληστρικό» γιατί θα είναι επιλογή του κυρίαρχου λαού που θα έχει κατατροπώσει τους διεθνείς «τοκογλύφους»...

Όχι τίποτε άλλο αλλά αν το τόνιζε θα έπρεπε να προσθέσει πως για να περιορίσουν τη «χασούρα» θα κόψουν δαπάνες, με πρώτες και κύριες τις δαπάνες προς τους προμηθευτές του κράτους (επιστροφές ΦΠΑ και άλλα «ληστρικά»).

Κοντολογίς, αυτό που λέει λαλίστατος υπουργός απο χθες, πως οι ιδιώτες θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κανονικά αλλά δεν θα πληρώνονται για αυτές πέρα από το κάποιο πλαφόν και όποιος τολμήσει να διεκδικήσει πληρωμή θα κόβεται από προμηθευτής. (Να δεις που κάπως έτσι θα ήταν και τα γκουλάγκ του αλήστου μνήμης «πατερούλη» των Σοβιέτ, να θυμηθώ να διαβάσω λίγο Σολτζενίτσιν να το βεβαιώσω...)

Και μη μου πείτε πως έτσι θα κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις, πως έτσι θα βγούν κι άλλοι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην ανεργία, δεν έχει σημασία καμιά, σημασία έχει να μην τολμήσει κανείς και ακουμπήσει την «ιερή αγελάδα», το πελατειακό κράτος δεκαετιών σοσιαλισμού.

Κι άμα τολμήσει κι αρθρώσει λέξη κανείς από την τρόϊκα, δεν το έχω σε τίποτα ο άλλος τρανός υπουργός μας, ο «γόνος», να τους πετάξει κατάμουτρα πως αν θέλουν 15 κι 150 και 200 χιλιάδες απολύσεις να πάνε να τις πάρουν από τις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν αυτά που τους ζητάει το κράτος και στεναχωρούνται και οι υπάλληλοι του και δεν μπορούν να αξιολογηθούν έτσι στεναχωρημένοι και δεν προχωράει το σύστημα...

Αυτά κι αποχωρώ. Πάω να διαβάσω το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ισχύσει με το που θα ψηφιστεί και μέχρι να κατατεθεί το επόμενο κατά Σεπτέμβριο μήνα. Με τον αγαπημένο ΟΑΕΕ λέω να μην ασχοληθώ άλλο, πρέπει να βρω πως θα πληρώσω την έκτακτη εισφορά που θα μου επιβάλλουν για να καλύψουν την τρύπα που δημιουργώ επειδή αδυνατώ και δεν πληρώνω τις εισφορές μου. Αλλιώς θα πάω φυλακή μέχρι να μπορέσω να μαζέψω εργαζόμενος τα χρήματα να ξεχρεώσω. Πως; Γκουλάγκ κι εδώ; Τυχαίο; Δε νομίζω...