18.6.12

"Κύριοι σοβαρευτείτε"[Το μόνο που θα προσθέσω στο κείμενο του Γιάννη Διονάτου που θα διαβάσετε είναι πως όταν το 26% του λαού σε ψηφίζει για να δώσεις αγώνες στη Βουλή και εσύ δηλώνεις πως οι αγώνες δίνονται στους δρόμους για να μη φανεί πως με τον εγωισμό σου δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ούτε μία συναίνεση από το υπόλοιπο 74%, τότε το πρόβλημα δεν το έχει το 74% αλλά εσύ Αλέξη, εσύ και το 26%... Bitter but so true!]

Το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις γωνίες και να ερμηνεύσουν με το δικό τους τρόπο την εκλογική απόφαση των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μέσω της πιο δημοκρατικής διαδικασίας επέλεξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, κάτι που εξάλλου δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις σε αυτό το ερώτημα, το οποίο συγκεντρώνει ο 87% των απαντήσεων.

Με βάση λοιπόν το αποτέλεσμα αυτό, ο κ. Σαμαράς, ο αρχηγός του κόμματος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και κατ’ επέκταση έλαβε και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχει στις πλάτες του από σήμερα το μεγαλύτερο βάρος αυτής της ευθύνης. Να διατηρήσει την χώρα στην ευρωζώνη, προσπαθώντας ταυτόχρονα όμως να ελαφρύνει τους όρους του μνημονίου οι οποίοι έχουν γίνει δυσβάσταχτοι για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Η ευθύνη βεβαίως επιμερίζεται και στα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία στο σύνολο τους, εκτός βεβαίως του ΚΚΕ, αλλά και της Χρυσής Αυγής, τόνιζαν σε όλη την διάρκεια αυτής της διπλής προεκλογικής περιόδου ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη με νόμισμα το ευρώ. Με βάση λοιπόν αυτή την επιχειρηματολογία το λογικό σενάριο θα ήταν μια εθνική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων. Η λογική όμως είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, το βάρος αυτής της ευθύνης "πέφτει" σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι συνολικά συγκεντρώνουν το 48,20% του εκλογικού σώματος, ποσοστό που μεταφράζεται σε 179 έδρες εντός του Κοινοβουλίου. Καθαρό και ισχυρό, δηλαδή, ποσοστό από τρεις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στην μακρά και διπλή προεκλογική περίοδο τάχθηκαν σαφώς υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ.

Βεβαίως, εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία "υποσχέθηκαν" συνέχιση των αγώνων στους δρόμους. Οι πολίτες όμως τους κάλεσαν τους "αγώνες" αυτούς να τους δώσουν εντός της Βουλής και εντός των οργάνων την ΕΕ και της ευρωζώνης.

"Κύριοι σοβαρευτείτε", θα μπορούσε να ήταν το μήνυμα των εκλογών και μάλλον αυτό είναι.

Συγγραφέας: Γιάννης Διονάτος. Πηγή: emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός των δημοσιεύσεων είναι πρό(σ)κληση για αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο ουσίας του συγγραφέα με τους αναγνώστες του blog. Η επισκόπηση των σχολίων πριν τη δημοσίευση είναι επιλογή ώστε να προλαμβάνεται η δημοσίευση σχολίων προδήλως προσβλητικών ή υβριστικών και σχολίων spam (εδώ περιλαμβάνω και τα παντελώς άσχετα με το θέμα ή το blog). {Το Άτομο}