17.6.12

Ευρώπη και Ευρώ φετίχ και στόχος!Για μένα η Ευρώπη και το Ευρώ αποτελούν και φετίχ και στόχο! Και Ευρώπη και Ευρώ προτείνω πως πρέπει να είναι η επιλογή της ψήφου μας αυτή την Κυριακή.

Στις εκλογές αυτές υπάρχει μια ευρεία φιλοευρωπαϊκή παράταξη, αυτή που αποτελούν η Νέα Δημοκρατία (μπορεί οι FTD να την προτείνουν ως πρώτο κόμμα αλλά δεν είναι η μοναδική επιλογή), ο συνασπισμός Δημιουργία Ξανά-Δράση-ΦιΣ, το (πολύ καθαρότερο πλέον) ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Πιστεύω πως τα κόμματα αυτά εκφράζουν επαρκώς όλες τις πολιτικές απόψεις υπέρ της Ευρώπης, αποτελούν επομένως ασφαλή πρόταση ψήφου για όσους από εμάς επιθυμούμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το Ευρώ, να τα βελτιώσουμε μέσα από την συμμετοχή και όχι μέσα από την καταστροφή και να χτίσουμε πάνω σε αυτά ένα καλύτερο αύριο.

Πιστεύω πως όσοι επιθυμούμε αύριο να είμαστε κομμάτι της καλύτερης Ευρώπης της προσπάθειας και όχι της «υπερήφανης» Ελλάδας της απομόνωσης και της καταστροφής, πρέπει να υπερψηφίσουμε ένα από τα παραπάνω κόμματα, με απώτερο στόχο στο σύνολο τους να υπερψηφιστούν από περισσότερους από το 50% των ψηφοφόρων.

Καλή ψήφο λοιπόν σήμερα και καλή νέα Ευρώπη αύριο!

Σημείωση:
Παρακίνηση για το παραπάνω σημείωμα πήρα από το προχθεσινό δημοσίευμα των FDT με τίτλο «Αντισταθείτε στo δημαγωγό - Widersteht den Demagogen», δημοσίευμα που πολλοί αποκάλεσαν προβοκατόρικο αλλά αποτυπώνει -πιστεύω- σκέψεις και αγωνίες μερίδας της γερμανικής κοινωνίας σήμερα.Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.

Πηγή: Financial Times Deutchland, Μετάφραση από τα Γερμανικά (για την εφημερίδα): Nikos Theodorakopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός των δημοσιεύσεων είναι πρό(σ)κληση για αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο ουσίας του συγγραφέα με τους αναγνώστες του blog. Η επισκόπηση των σχολίων πριν τη δημοσίευση είναι επιλογή ώστε να προλαμβάνεται η δημοσίευση σχολίων προδήλως προσβλητικών ή υβριστικών και σχολίων spam (εδώ περιλαμβάνω και τα παντελώς άσχετα με το θέμα ή το blog). {Το Άτομο}