6.5.12

Εύχομαι ψήφο φιλελεύθερη, ψήφο Δράσης!


Μιά γρήγορη ματιά στον χάρτη, δείχνει πως μεταφράζεται η ψήφος μας σε έδρες και κοινοβουλευτική παρουσία των κομμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως πως οι εκλογές αυτές είναι οι πλέον απρόβλεπτες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς πραγματοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης και πραγματοποιούνται με το εκλογικό σύστημα του «νόμου Σκανδαλίδη» (Ν. 3281/2004) το οποίο δεν αποκλείεται να λειτουργήσει τελικά σε απόλυτη αναντίστοιχο με τη διαφαινόμενη διάταξη των κομματικών δυνάμεων λόγω της «επιλογής» του νομοθέτη να πριμοδοτήσει το πρώτο κόμμα με 40 έδρες για να βοηθήσει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι ψήφο καλή σε φιλελεύθερα και φιλοευρωπαϊκά κόμματα που θα δημιουργήσουν τη νέα ισχυρή Ευρωπαϊκή Ελλάδα του Ευρώ, ψήφο στις δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τη χώρα και να την απαλλάξουν από ανθρώπους, σχήματα και συμπεριφορές που την βασάνισαν επί δεκαετίες, ψήφο φιλελεύθερη για να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία την επόμενη μέρα!

Σας χαιρετώ, πάω να ψηφίσω! Η επιλογή μου φέτος είναι ψήφος στο συνασπισμό κομμάτων Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία ως τον πλησιέστερο εκφραστή των πιστεύω μου από το σύνολο των κεντροδεξιών και φιλελεύθερων συνδυασμών. Τουλάχιστον ξέρω πως θα έχω αγωνία απόψε για την είσοδο τους στη Βουλή και διπλή χαρά αν πετύχω να βοηθήσω να εκφραστούν περισσότερες δυνάμεις φιλικές προς την φιλελεύθερη ιδεολογία και την ιδιωτική οικονομία στη Βουλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός των δημοσιεύσεων είναι πρό(σ)κληση για αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο ουσίας του συγγραφέα με τους αναγνώστες του blog. Η επισκόπηση των σχολίων πριν τη δημοσίευση είναι επιλογή ώστε να προλαμβάνεται η δημοσίευση σχολίων προδήλως προσβλητικών ή υβριστικών και σχολίων spam (εδώ περιλαμβάνω και τα παντελώς άσχετα με το θέμα ή το blog). {Το Άτομο}