30.12.11

Η Ελλαδάρα της πασοκαρίας...

Η φωτό από παλαιότερο «ξεσηκωμό» των ιδίων εργαζομένων, του ιδίου ευαγούς ιδρύματος...
«...Εκείνο που όμως καταλαβαίνω καλύτερα, με αφορμή την απεργία στην Εθνική Ασφαλιστική, είναι γιατί χρεωκοπήσαμε και γιατί συντόμως θα καταλήξουμε και εκτός ευρώ. Βολευτήκαμε τόσο καλά σε μια ευημερία ασύνδετη με τις συνθήκες οι οποίες την ορίζουν, ώστε στο τέλος χάσαμε τελείως την επαφή με την πραγματικότητα. Δικαιώματα και συμφέροντα έγιναν αξίες απαράβατες, αμετάβλητες και αμετακίνητες εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν, αδιαφορώντας αν γύρω μας γκρεμίζεται το σύμπαν. Αυτές τις συμπεριφορές ακολουθήσαμε απερίσκεπτα, ώσπου στο τέλος αποκρυσταλλώθηκαν σε έναν τύπο βλακείας, που έγινε ο μόνος τρόπος σκέψης που μας απέμεινε. Οι ηρωικοί συνδικαλιστές, που εννοούν να αγνοούν την πραγματικότητα, θυμίζουν στην ξεροκεφαλιά τους τους στρατηγούς του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που οδήγησαν μια ολόκληρη γενιά στον αφανισμό μέσα στα χαρακώματα του δυτικού μετώπου. Τους ταιριάζει θαυμάσια ο τρόπος με τον οποίον ο Τζον Φούλερ περιγράφει τον περίφημο Βρετανό Στρατάρχη Χέιγκ: «Ο τρόπος σκέψης του ήταν στερεότυπος και, σαν τη χιονοστιβάδα, όταν έπαιρνε μπροστά δεν μπορούσε να σταματήσει, γιατί πίστευε ότι αυτή η μορφή ηλιθιότητας έδειχνε τον χαρακτήρα του καλού στρατηγού».

Λυπάμαι αν γίνομαι απόλυτος και μάλιστα καθώς γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα: της δημιουργίας και του πραγματικού αγώνα. Φοβάμαι όμως ότι την έπνιξε η Ελλαδάρα της πασοκαρίας...»


Απόσπασμα από χθεσινό σημείωμα του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή, αναφερόμενο στη σημερινή απεργία που κήρυξε τα συνδικάτο της Εθνικής Ασφαλιστικής διαμαρτυρόμενο για μια «εθιμική αργία» που αρνείται να μετακινηθεί από το Σαββατοκύριακο και να πέσει καθημερινή...Καλή Πρωτοχρονιά και ας ελπίσουμε το 2012 να εξαφανίσει δια παντός τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές μαζί με όσους τις εκφράζουν και τις υποστηρίζουν...