22.10.11

Κοινοβουλευτική διαφθορά* από άρθρο στην Ελευθεροτυπία της 10.10.2011 του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη, τέως -πλέον- διευθυντού της εφημερίδας.

ΤΙΣ τελευταίες δύο εβδομάδες ο λαός πληροφορείται από την κυβέρνηση ότι διεξάγεται μία σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου και τη μείωση του ελλείμματος.

Σ' ΑΥΤΟ το πλαίσιο, ο λαός νομίζει ότι υπάρχει ένα παζάρι και ένα θολό τοπίο γύρω από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παραμύθια!

ΟΠΟΙΟΣ διαβάσει τη συμφωνία της 4ης Ιουλίου μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, που αποτελεί ένα πολυσέλιδο κείμενο, θα διαπιστώσει πως οτιδήποτε αναγγέλλεται σήμερα είναι κατά γράμμα συμφωνημένο εκείνη τη μέρα.

ΘΑ διαπιστώσει, επίσης, ότι τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν εκείνη τη μέρα δεν μπήκε σε εφαρμογή. Οχι από αντιστασιακή διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Αλλά από την κουτοπόνηρη και παρελκυστική νοοτροπία κάθε κοινοβουλευτικής ελληνικής αρχής, απέναντι σε οτιδήποτε απειλεί τη ρίζα, την ισχύ, την αιτία για την οποία υπάρχει ο Ελληνας βουλευτής των μεγάλων κομμάτων: το ρουσφέτι.

Η ΕΛΛΑΔΑ -ας μου επιτραπεί η ύβρις της προφητείας- δεν θα καταστραφεί επειδή οι ξένοι επικυρίαρχοι προσπαθούν να επιβάλουν εδώ τα ανεφάρμοστα ιδεολογήματά τους. Θα καταστραφεί, επειδή οι κυβερνήτες της είναι ανίκανοι να αλλάξουν τη χώρα προς μια κατεύθυνση χωρίς την πελατειακή, διεφθαρμένη δομή, που έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες.

...

ΤΟ διεφθαρμένο βουλευτικό σύστημα, που έχει διαφθείρει και τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, στηρίζεται πάνω στην πρακτική του ταξίματος των διορισμών. Των διορισμών με κριτήριο τα χαρτάκια που μεταφέρουν από τις τσέπες τους οι βουλευτές στα υπουργικά, κομματικά, αυτοδιοικητικά γραφεία.

ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και μαϊμού επιδομάτων πρόνοιας, αναπηρίας, ορφάνιας, και κάθε είδους εφευρήματος για να ροκανίζεται το εισόδημα του φορολογούμενου με ένα και μόνο σκοπό: να ξαναψηφιστεί ο βουλευτής και το κόμμα.

ΣΕ ΜΙΑ χώρα, που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από τουλάχιστον έναν πολιτικό και ένα κόμμα ή μια πολιτική δύναμη, που να έχει τα άντερα να πει στην τρόικα και τους Ελληνες πολίτες: «ώς εδώ».


ΚΑΙ να κάνει τους Ελληνες να αισθανθούν περήφανοι για τους εαυτούς τους. Γιατί είναι ντροπή οι μεγαλύτεροι να θρέφουν τα παιδιά τους και αυτό να έχει σπαρεί σαν ηθική (!), αντί να θρέφουν οι νεότεροι τους πατεράδες και τις γιαγιάδες.

ΝΤΡΟΠΗ, στα μούτρα βουλευταράδων και πολιτικάντηδων κάθε είδους. Κι αυτό, δεν περνάει από τα χέρια της τρόικας και κανενός επικυρίαρχου. Το σαράκι και ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Εντός μας. Στα έδρανα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός των δημοσιεύσεων είναι πρό(σ)κληση για αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο ουσίας του συγγραφέα με τους αναγνώστες του blog. Η επισκόπηση των σχολίων πριν τη δημοσίευση είναι επιλογή ώστε να προλαμβάνεται η δημοσίευση σχολίων προδήλως προσβλητικών ή υβριστικών και σχολίων spam (εδώ περιλαμβάνω και τα παντελώς άσχετα με το θέμα ή το blog). {Το Άτομο}