27.9.11

Πλήρωνε κακομοίρη, πλήρωνε...Διάλογος νωρίτερα σήμερα στο twitter...

«Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα: άγνωστοι μπουκάρουν σε μόλις ανακαινισμένο Λύκειο στην Κομοτηνή (λεφτά ΕΣΠΑ) και το κάνουν γυαλιά καρφιά...»
«Πειράζει να προτείνω (αν συλληφθούν) δήμευση της περιουσίας τους και ισόβια καταναγκαστική κοινωνική εργασία για παραδειγματισμό;»
«Καθόλου δεν πειράζει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θ' ασχοληθεί κανείς...»
«Μολις ασχοληθήκαμε οι δύο μας, είναι μια καλή αρχή... :-)»
«Ασχοληθήκαμε εμείς που δεν μπορούμε να συλλάβουμε και να επιβάλουμε ποινές...»
«Που ξέρεις, ίσως κάποτε να μπορέσουμε... πρέπει να έχουμε όραμα και ελπίδα..!!»

Διότι ακόμα και αν δεν υπάρχει ο σχετικός νόμος, πρέπει τελικά να τον ψηφίσουμε με άρθρο ένα και μοναδικό και να τον επιβάλλουμε, μήπως σταματήσει κάποτε ο παραλογισμός του κάθε οικτρή μειοψηφία να καταστρέφει ότι ανήκει σε όλους για να επιβάλλει τα προς το συμφέρον της, την ίδια ώρα που τα εντεταλμένα όργανα της κοινωνίας (αστυνομία, κλπ) απλά αδιαφορούν...

Για την ιστορία, το συμβάν έγινε στο υπό κατάληψη 3ο Λύκειο Κομοτηνής και οι ζημιές που καταγράφηκαν ύψους 100.000 ευρώ, με σπασμένα θρανία και κατεστραμμένο όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ανέκδοτο: όπως διάβασα, η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε, προσήλθε, «περικύκλωσε» τον χώρο και ...περίμενε να αποχωρήσουν ασύλληπτοι οι καταστροφείς!! Εννοείται ότι ούτε συνέλαβε ούτε καταδίωξε κάποιον, δεν έκανε δηλαδή τη δουλειά για την οποία πληρώνονται από τους φόρους μας...

Κλασσικό Ελληνικό Δημόσιο, Typical Greek Public Sector!! Πλήρωνε κακομοίρη, πλήρωνε...