10.9.11

Η Ελλάδα των Σοβιέτ, ο Σύντροφος Ραγκούσης και τα κόκκινα ταξί...Ιστοριούλα

Πριν πολλά χρόνια οι σοβιετολόγοι, παρατηρούσαν ποιος κάθεται αριστερά και δεξιά του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΣΕ, ώστε να συμπεράνουν τις εξελίξεις στο Πολιτμπυρώ στη χώρα των Σοβιέτ. Όταν έβλεπαν τον Α’ τότε ήξεραν πως θα υπάρξουν ανοίγματα και φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος. Όταν έβλεπαν τον Β’ τότε έβγαζαν το συμπέρασμα ότι το καθεστώς θα σκλήρυνε τη στάση του.

Στην σημερινή Ελλάδα των Σοβιέτ (θα δείτε μετά γιατί την αποκαλώ έτσι) δυο νέοι πολιτικοί άνδρες ξιφούλκησαν για μήνες. Ο σύντροφος Ραγκούσης έστειλε στον αγύριστο το προεδρικό διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε ετοιμάσει ο σύντροφος Ρέππας και αρνήθηκε να το υπογράψει. Του την είπε μάλιστα ότι όσο είναι αυτός στην καρέκλα του υπουργού θα απελευθερώσει πλήρως του επάγγελμα του ταξιτζή σε αντίθεση με την… γιαλαντζί απελευθέρωση που που προωθούσε ο σύντροφος Ρέππας.
Ο πολυπράγμων σύντροφος Ραγκούσης , «παίζοντας» με τους δημοσιογράφους, εξέθρεψε προσδοκίες , μοίρασε φρέσκες ιδέες φιλελεύθερες, αναπτυξιακές, και δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη όχι μόνο με τον προκάτοχό του αλλά και με τον αρχηγό των κρατικιστών συνδικαλιστών ταξιτζήδων.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για την δοκιμαζόμενη Ελλάδα που θέλει να ξεφύγει από τα κλειστά επαγγέλματα των σοβιέτ. Πεδίον δόξης το οποίο σε σε βγάζει ασπροπρόσωπο στα διεθνή φόρα στις αγορές αγνάντια στην Τρόϊκα , στα μέσα και στα έξω στο ΔΝΤ.

Με το συμπάθιο αλλά θα το πω. Παπάρια απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Το νομοσχέδιο του ανοιχτόμυαλου συντρόφου Ραγκούση μοιάζει να χει βγει μέσα από το συνέδριο των Σοβιέτ στο Σμόλνι. Κρατικοποιούνται λέει όλες οι άδειες ταξί. Για να βγάλεις άδεια πρέπει να ακουμπήσεις αρζάν σκαστά 40 χιλιάρικα. Να είσαι ΕΠΕ ή Α.Ε και να συντάσσεσαι με τις επιταγές του 500 σελίδων ΚΒΣ. Οι ιδιώτες ας πάνε περίπατο. Το κόμμιστρο θα κανονίζεται από το Πολιτμπυρώ υπουργείο. Και βέβαια ως ένας καθαρός υπουργός των Ελληνικών Σοβιέτ συστήνει μια επιτροπή η οποία λέει θα παρακολουθήσει την εφαρμογή του νομοσχεδίου. Φαντάζομαι το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά ούτε βέβαια η επιτροπή ελέγχου ανταγωνισμού. Ανταγωνισμός στα Σοβιετ που ακούστηκε.

Τι είδους απελευθέρωση είναι τώρα αυτή μόνο ο σύντροφος Τρότσκι γνωρίζει. Για τούτο προτείνω, με μέριμνα του κυρίου Ραγκούση να επανεκδοθεί, αυτή τη φορά σε pdf, όπως τα σχολικά βιβλία, η διαρκής επανάσταση, ώστε να μπορεί να την κατεβάσει ο κάθε Έλλην ταξιτζής και να γίνει τροτσκιστής.

Ζήτω η Ελλάδα των Σοβιέτ. Ζήτω ο Σύντροφος Ραγκούσης. Ζήτω τα κόκκινα Ταξί.

* Κανιβάλισε ο SykoFantiS_Bastoyni στις 07.09.2011... υ.γ. η πρώτη φωτογραφία θα μπορούσε να είναι σκηνή από τη δημόσια διαβούλευση Ραγκούση για το ύψος του κομίστρου και τις προδιαγραφές μοτοταξί και ταξί... όπως αυτό της δεύτερης φωτογραφίας...