4.6.11

Η «κηδεμονία» στα ελληνοσοσιαλιστικά...Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα και λεχθέντα, τελικά υπάρχει ένας τομέας όπου ο εν ελλάδι Σοσιαλισμός πρωτοπορεί και μεγαλουργεί διεθνώς, ειδικά σε περιόδους βαθιάς κρίσης: η γλωσσοπλασία δια της λεξιλαγνείας. Σε βαθμό μάλιστα που να δημιουργούνται οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες eκέινες ώστε το σχετικό λεκτικό ιδίωμα να καταγραφεί από την UNESCO και να συμπεριληφθεί στις γλώσσες του κόσμου, ας πούμε ως
«ελληνοσοσιαλιστική: γλωσσικό ιδίωμα, ομιλούμενο παραλλήλως με την ελληνικήν γλώσσαν από ιθαγενείς συγκεκριμένης περιοχής της υφηλίου, όπου τα κυρίαρχα στοιχεία είναι ο πράσινος ήλιος, τα δανεικά και αγύριστα, οι τέντες, οι ημιυπαίθριοι, τα αυθαίρετα, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ο Γιώργος μου...»
Θέλεις λοιπόν να πεις «κηδεμονία» και δυσκολεύεσαι με τις διαφορετικές ερμηνείες της λέξης;;
Κηδεμονία (η) (1): Άσκηση εξουσίας και ελέγχου επάνω σε έναν άνθρωπο ή μια κοινωνική ομάδα. Κηδεμονία (2): Νομικός όρος που αναφέρεται στην επιμέλεια ανηλίκου που δεν έχει γονείς ή του οποίου οι γονείς του αδυνατούν να εκτελέσουν τα γονικά τους καθήκοντα. Κηδεμονία (3): Όρος του διεθνούς δικαίου που αναφέρεται κυρίως στο επίσημο καθεστώς της διακυβέρνησης πρώην αποικιών από τις μητροπόλεις, το οποίο αποσκοπούσε στη σταδιακή απαγκίστρωση των ευρωπαϊκών κρατών από τα αποικιακά τους εδάφη.
Κανένα πρόβλημα!! Στέλνεις mail στον Γιώργο και του ζητάς να παρέμβει, να σε βοηθήσει ως λαό βασανισμένο από την κρίση, τα κυβερνητικά μέτρα, το ΔΝΤ (του αρέσουν αυτά, μέχρι και σε πορεία μπορεί να σε συνοδέψει...). Έτσι, πριν πεις «κίμινο», αποκτάς μια ξεκάθαρη ερμηνεία της κηδεμονίας που εγγυημένα θα συναρπάσει τα πλήθη, δε χρειάζεται πια να φοβάσαι ότι θα παρεξηγηθείς από αυτούς που θα σε ακούσουν!!
«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που είχαμε στην εφαρμογή του προγράμματος είναι η δυνατότητα που έχει το δημόσιο να βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές. Αυτό που ζήτησα από τον κ. Γιούνκερ και από άλλες χώρες-μέλη και θα ζητήσω και από περισσότερες, καθώς και από την Κομισιόν, είναι να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες με διάφορες χώρες αλλά και με την Κομισιόν για παροχή τεχνογνωσίας για τον δημόσιο τομέα από αποκρατικοποιήσεις μέχρι την υγεία, από την παιδεία μέχρι την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εύκολη δημιουργία επιχειρήσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αναμόρφωση της τουριστικής μας βιομηχανίας. Χαίρομαι πολύ που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν παρέχοντας στην Ελλάδα ανθρώπους, τεχνογνωσία και ειδίκευση.»
Άσε που, αν επιμείνεις, πάντα θα υπάρχει ένας ...πεταλωτής να σου εξηγήσει ότι η ανωτέρω ερμηνεία του μέγα διανοητή εκφράζει, επεξηγεί και επικυρώνει και τη σημασία της λέξεως «επιτροπεία»... Εξάλλου, η ελληνική αριστερά, τόσο στον «περισσό» πυρήνα της, όσο και στις σοσιαλιστικές παραφυάδες του, γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία λέξεων όπως «κηδεμονία», «επιτροπία», «κομμισάριος» κλπ. Τόσο καλά, που τελικά, επί σοσιαλισμού, αν υπάρχει τουλάχιστον ένα επάγγελμα που δεν περνάει κρίση, αυτοί είναι οι γλωσσοπλάστες λογογράφοι του Γιώργου.

υ.γ. αναρωτιέμαι μήπως, κυρία Άννα μου, είναι ώρα να ανοίξει η συζήτηση για να διδάσκεται και στα σχολεία μας η «ελληνοσοσιαλιστική» ή μήπως να κλείναμε τα σχολεία (που θα μας έρθει και φτηνότερα και θα χαρεί και ο Παπακωνσταντίνου) και να στέλνουμε τα παιδιά μας στην πλησιέστερη οργάνωση του κόμματος;; By the way, «κλαδική» την λένε ακόμα ή την μετονομάσατε σε «κύτταρο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του πολίτη στο παλλαϊκό σοσιαλιστικό ιδεώδες του τετάρτου δρόμου»;;