27.6.11

Όταν ο νους είναι απών, τότε πράγματι περισσεύουν τα τανκς...Το διάβασα κι εγώ, σίγουρα το διαβάσατε κι εσείς...
Πάγκαλος: Τανκ στους δρόμους αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο
Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «τεράστια βλακεία» τις προτάσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Μπορεί αυτά να τα λένε Πανεπιστημιακοί και οικονομολόγοι αλλά και μόνο που αναφέρουν αυτό το ενδεχόμενο συνιστά μεγάλη βλακεία» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

«Αυτό θα σήμαινε ότι την επομένη ημέρα ο κόσμος θα έτρεχε στις τράπεζες να αποσύρει τα χρήματα του, ενώ ο στρατός θα αναγκαζόταν να έβγαζε τα τάνκ στους δρόμους για την προστασία των τραπεζών, καθώς δεν θα υπήρχε αστυνομία. Αν δεν ψηφιστεί όμως το μεσοπρόθεσμο, σε αυτό το σημείο θα φτάσουμε», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ισπανική εφημερίδα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr
Αν και δε μου αρέσουν τα διλήμματα, ειδικά αυτά που αποδεικνύουν ότι ο σύγχρονος Πάγκαλος έχει βαθιά ριζωμένες τις μνήμες του παππού του (και άλλων ομοίων με τον παππού), ας συμφωνήσω προσωρινά με τον κ. Αντιπρόεδρο, έτσι θα γίνει όντως τη μέρα που θα ανακοινωθεί ότι πτωχεύουμε, τα εκατομμύρια των κρατικοδίαιτων συμπολιτών μας θα σπεύσουν να βγάλουν τις οικονομίες τους από την τράπεζα μπας και τις γλυτώσουν. Τότε όχι η αστυνομία δε θα επαρκεί αλλά ούτε ο στρατός δε θα μπορεί να περιορίσει την οργή των πολιτών, τι να πρωτοπροστατέψει εξάλλου, τις τράπεζες ή τους κυβερνήτες μας;;

Και όλα αυτά γιατί ως σήμερα κανείς δε σκέφτηκε να τους βάλει να κάνουν μια πρόβα, π.χ. όταν οι φίλοι του καθεστώτος μετέφεραν τα μεγάλα πακέτα στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους. Όχι κατ’ ανάγκην τον στρατό και τα τανκς, αλλά τουλάχιστον τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τους παχυλά αμοιβόμενους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Να τους βγάλει στο δρόμο να ψάξουν όλα αυτά τα κεφάλαια που αναλήφθησαν και μετακινήθηκαν και να το κάνει με ένα και μοναδικό κίνητρο: «ότι φάγατε φάγατε τόσα χρόνια, τώρα είτε τους πιάνετε και τα φέρνετε πίσω είτε χάνετε τη δουλειά σας και τα χρωστάτε!!»

Να δεις για πότε δουλεύει το σύστημα... Αλήθεια, αυτό έγινε ή δεν έγινε; Και γιατί κανείς δημοσιογράφος δε ρωτάει το αν, το πως, το γιατί; Κι αν λέω για δημοσιογράφους είναι γιατί εγώ είμαι ένας απλός πολίτης blogger, ένα πολύ τίποτα για να μου απαντήσει ολάκερος αντιπρόεδρος...