6.3.11

Τα μέτρα του κακοπληρωτήΑκούμε τις τελευταίες ημέρες για τις υλικοτεχνικές ελλείψεις της ΕΛΑΣ, με αφορμή την στυγνή δολοφονία δύο νέων ανθρώπων που υπηρετούσαν την κοινωνία χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επιβίωσής τους.

Ακούμε για περιπολικά παροπλισμένα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να τους γίνει συντήρηση στη μηχανή και να αντικατασταθούν τα ελαστικά ώστε να μπορούν να κινηθούν.

Ακούμε ότι το λιμενικό δεν κυνηγάει τους λαθρεμπόρους διότι δεν έχουν καύσιμα για τα λιμενικά σκάφη καταδίωξης.

Ακούμε για δημόσιες υπηρεσίες που έχουν απλήρωτα ενοίκια, ηλεκτρικό, προμηθευτές, εργολάβους δημοσίων έργων, ακόμα και τους συμβασιούχους στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ακούμε και για την συνεπακόλουθη στάση πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου, προς τους πιστωτές του στο εσωτερικό της χώρας, που έχει στραγγίξει την αγορά από ρευστότητα.

Ακούμε για τις καθυστερήσεις επιστροφών ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος για δύο ή και περισσότερα χρόνια.

Αυτά με λίγα λόγια, είναι μερικά από τα “μέτρα κακοπληρωτή” που εφαρμόζει το ελληνικό κράτος προκειμένου να μην καθυστερήσει να αποπληρώσει τις συντάξεις 60.000 νεκρών και κανείς δεν ξέρει πόσων ψευδο-ανάπηρων, άεργων θυγατέρων που το 2011 συνεχίζουν και εισπράττουν τη σύνταξη του πατέρα τους δεκαετίες μετά το θάνατό του, και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων σε άγνωστο αριθμό οργανισμών-φαντασμάτων από τους 13.500 που διατηρεί αλώβητους από την κρίση η χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού: η Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή που η αγορά οδηγείται νομοτελειακά στην ασφυξία, με εισπρακτικά μέτρα Τουρκοκρατίας, με αυτόφωρο στους εμπόρους που δεν αποδίδουν ΦΠΑ, ακόμη και αν ο οφειλέτης τους που καθυστερεί να τους πληρώσει είναι το ίδιο το κράτος.

Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο. Αντί να σταματήσει τις σπατάλες και την κλοπή δημοσίων πόρων με καταβαλλόμενους μισθούς και επιδόματα σε ανύπαρκτους και άεργους εκ περιτροπής παρουσιαζόμενους υπαλλήλους της βουλής, επιδίδεται σε φορολογικό σαφάρι ενάντια στους πολίτες, ανεβάζοντας τις “αντικειμενικές” αξίες, σε ευγενή προάστια αρχικά και στη συνέχεια σε όλους.

Το πλέον πρόσφατο που άκουσα και ανατρίχιασα είναι η μη απόδοση ενημερότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν οφειλές σε εκκρεμότητα στο ΙΚΑ. Με άλλα λόγια το ίδιο το κράτος εμποδίζει τον επαγγελματία να δουλέψει για να βγάλει χρήματα να πληρώσει τις οφειλές του. Την ίδια ώρα ο Αντιπρόεδρος απειλεί να βγει με το σπαθί του στο Σύνταγμα και να αποκεφαλίσει παραπονούμενους για την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησής του.

Η μέθοδος που ακολουθείται οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Όχι από την εφαρμογή των οδηγιών του μνημονίου, αλλά από την μη εφαρμογή τους.

Όσο συνεχίζουμε να πληρώνουμε νεκρούς και ψεύτες, τεμπέληδες και πριγκίπισσες, τρωκτικά και σουλατσαδόρους, όσο προτρέχουμε σε οριζόντιες μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων ανεξάρτητα από το αν κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι ή εμφανίζονται μόνο για να εισπράξουν το μισθό, όσο το κράτος μας είναι ασυνάρτητο και παράλογο, θα γλιστράμε στο γκρεμό και θα πλησιάζουμε την άτακτη χρεοκοπία.

Αιδώς Αργείοι !

* άρθρο του Άγη Βερούτη, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 04.03.2011 στο EMEA Business Monitor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός των δημοσιεύσεων είναι πρό(σ)κληση για αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο ουσίας του συγγραφέα με τους αναγνώστες του blog. Η επισκόπηση των σχολίων πριν τη δημοσίευση είναι επιλογή ώστε να προλαμβάνεται η δημοσίευση σχολίων προδήλως προσβλητικών ή υβριστικών και σχολίων spam (εδώ περιλαμβάνω και τα παντελώς άσχετα με το θέμα ή το blog). {Το Άτομο}