26.1.11

ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της (αν)ευθύνης...ΤΟ ΑΤΟΜΟ σχολιάζει: Είναι προφανές, ένας αντιεξουσιαστής δεν μπορεί να «παίζει» με όρους συστημικούς, το κυριότερο δεν μπορεί να έχει ευθύνη για όσα γίνονται στη χώρα που εξουσιάζει, ειδικά όταν ο σοσιαλισμός του δεν έχει επικρατήσει παγκοσμίως επί των εμψύχων και των αψύχων ώστε να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά... Είναι μία τακτική που στον τόπο μας την βιώνουμε τα τελευταία τριάντα (τουλάχιστον) χρόνια ως κινηματογραφικό sequel με τον γενικό τίτλο «φταίει η (επάρατη) δεξιά!!». Επί του θέματος, και με αφορμή την πρόσφατη (αν)ευθύνη των κυβερνητικών για τις καταλήψεις πανεπιστημιακών και δημοσίων κτηρίων από παρανόμους, αναφέρεται σε άρθρο της η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site Ελεύθερη ζώνη, στις 25.01.2011 με τίτλο «Ημεδαποί «αθώοι» στα κανάλια, αλλοδαποί καταληψίες στη Νομική». Διαβάστε το...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η υφυπουργός αρμόδια για θέματα μετανάστευσης κ. Άννα Νταλάρα, συμφώνησαν: Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και αυτό που έχει επικρατήσει είναι ένας ευρωπαϊκός φαρισαϊσμός.

Τα περί «ευρωπαϊκού προβλήματος» εντάσσονται πλέον στο παλαιό στερεότυπο, σύμφωνα με το οποίο φταίνε πάντα οι άλλοι. Επειδή απλώς δεν θέλουμε να ομολογήσουμε την αδυναμία να λύσουμε και εμείς επιτέλους κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας μας.

Πρόκειται για παλαιά πρακτική: Η διαφθορά είναι παγκόσμιο πρόβλημα, η Ζήμενς εκμαύλισε όλον τον κόσμο, η Ευρώπη δεν κατανοεί ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, δεν μας βοηθούν στο δείνα θέμα, δεν μας συμπαραστέκονται στο άλλο – και πάει λέγοντας.

Και επίσης: Η Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς, οι δημοσιογράφοι χώνουν την μύτη τους εκεί που δεν πρέπει, οι πολίτες είναι ανεύθυνοι και πιέζουν τους πολιτικούς για ρουσφέτια, οι αγρότες «τρώνε» τις επιδοτήσεις, οι πανεπιστημιακές αρχές διαπλέκονται με τις φοιτητικές οργανώσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν μάχες οπισθοφυλακής, οι ανεξάρτητες αρχές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους – και (ξανα)πάει λέγοντας.

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες. Ευθύνες που έχει μεταθέσει σε άλλους, σε σημείο να διερωτάται κανείς αν τελικά χρησιμεύει σε τίποτε η ύπαρξη τέτοιας πολιτικής ζωής.

Για την Ζήμενς δεν φταίει κανείς – όπως κανείς δεν έφταιξε και για το Χρηματιστήριο. Στο Βατοπέδι δεν έγινε τίποτε – όπως τίποτε δεν έγινε και με τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

Τα ασφαλιστικά ταμεία φαλίρισαν μόνα τους – και όχι επειδή (ομόφωνα) «επένδυσαν» στο Χρηματιστήριο και στα ομόλογα.

Η τρόικα ήλθε μόνη της, επειδή το Κράτος έπεσε έξω για κάποιον άγνωστο λόγο – και όχι επειδή υπήρξε εκτεταμένη κακοδιαχείριση εκ μέρους των καθ’ ύλην αρμοδίων.

Ακολουθούν οι παρελάσεις «αθώων» από τα κανάλια, που όλα τα ήξεραν, όλα τα είχαν προβλέψει, όλα τα είχαν πει (σε ποιον άραγε;). Και που κυρίως δηλώνουν κατάπληκτοι και οργισμένοι για την εμπλοκή τους στο ένα ή στο άλλο θέμα, ενώ αυτοί ΔΕΝ έβαλαν πουθενά την υπογραφή τους!

Από χθες, η Νομική Σχολή Αθηνών μετετράπη σε τσαντίρι, επειδή εγκαταστάθηκαν εκεί κάποιες εκατοντάδες μεταναστών – διότι προφανώς δεν τους χωράνε τα σπίτια των υποκινητών αυτής της νέας παρανομίας, διαφορετικά όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές ευχαρίστως θα τους φιλοξενούσαν.

Φταίει και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση; Υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή χώρα που θα ανεχόταν κάτι τέτοιο σε πανεπιστημιακό της ίδρυμα έστω και για μια ώρα;

Υπάρχει χώρα (του πρώτου, δεύτερου, τρίτου, τέταρτου και πέμπτου κόσμου), όπου αυτοί που θα έσπαγαν τις πόρτες ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή;

Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν οι ημεδαποί «αθώοι» σουλατσάρουν στα κανάλια. Έρχονται οι αλλοδαποί καταληψίες και εισβάλλουν στα δημόσια κτίρια.

Αυτά – και πολλά άλλα – βλέπουν οι Ευρωπαίοι και μας αφήνουν στη μοίρα μας, περιοριζόμενοι να μας δανείζουν με ληστρικά επιτόκια.

Όχι, δεν φταίει «ο Θεός που μας μισεί». Φταίει το κακό το ριζικό μας. Και πάνω απ’ όλα το κρασί – φαρμάκι που μας ποτίζουν, για να επιβιώνουν πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός των δημοσιεύσεων είναι πρό(σ)κληση για αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο ουσίας του συγγραφέα με τους αναγνώστες του blog. Η επισκόπηση των σχολίων πριν τη δημοσίευση είναι επιλογή ώστε να προλαμβάνεται η δημοσίευση σχολίων προδήλως προσβλητικών ή υβριστικών και σχολίων spam (εδώ περιλαμβάνω και τα παντελώς άσχετα με το θέμα ή το blog). {Το Άτομο}