30.1.11

Η καλοπέραση της θεοσεβούμενης...Μια ωραία αλλά πολύ θεοσεβούμενη κυρία, πήγαινε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και δίδασκε στο κατηχητικό. Μια Κυριακή ένας κύριος που καθόταν πίσω της στο στασίδι, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και προς το τέλος της λέει: «Τι θα λέγατε να βγούμε οι δυο μας για δείπνο την Τρίτη;» «Ευχαρίστως», ανταποκρίθηκε εκείνη.

Χαρούμενος ο φίλος μας για την απρόσμενη τύχη του, την Τρίτη την πήγε στο καλύτερο εστιατόριο. Μόλις κάθισαν, της προτείνει: «Θέλεις ένα κοκτέιλ;» «Όχι», απαντά η κυρία, «αν το έκανα αυτό τι θα έλεγα στα παιδιά στο κατηχητικό;»

Προβληματίστηκε ο φίλος μας και αποφάσισε να παραμείνει λιγομίλητος και διακριτικός ως το τέλος του δείπνου, οπότε βγάζει το πακέτο του και τη ρωτά αν θέλει να καπνίσει. «Όχι βέβαια», απαντά αυτή, «αν το έκανα αυτό δεν θα μπορούσα να αντικρίσω τα παιδιά την Κυριακή.»

Απογοητεύτηκε ο φίλος μας, έτσι βάζει την κυρία στο αυτοκίνητο για να την οδηγήσει στο σπίτι της. Περνώντας έξω από ένα μοτέλ, μια πονηρή σκέψη πέρασε από το μυαλό του. «Ήδη με έχει απορρίψει δυο φορές, δεν έχω τίποτε να χάσω», σκέφτεται, τολμά λοιπόν και τη ρωτάει: «Θα ήθελες να σταματήσουμε σε αυτό το μοτέλ;» «Σίγουρα, θα ήταν ωραία», απάντησε αυτή με μια προσμονή στη φωνή της. Δεν πίστευε στ' αυτιά του ο φίλος μας, κάνει αμέσως δεξιά, παρκάρει και μπαίνει στο μοτέλ να βρει δωμάτιο.

Το επόμενο πρωί, μετά από μια άγρια παθιασμένη ερωτική νύχτα, αυτός ξύπνησε πρώτος. Βλέποντας την δίπλα του στο κρεβάτι τον έπιασαν τύψεις για το τι έκανε, την ξυπνάει λοιπόν και της λέει: «Θέλω να σε ρωτήσω ένα πράγμα. Τι θα πεις τώρα στα παιδιά την άλλη Κυριακή;» Οπότε αυτή του απαντάει: «Το ίδιο πράγμα που τους λέω πάντα. Δεν χρειάζεται να καπνίζεις και να πίνεις για να περάσεις καλά!!!»