16.12.10

Την παλιοπαρέα...Την παλιοπαρέα τη γλεντούσαμε
όμορφα κι ωραία τα περνούσαμε,
όμορφα κι ωραία τα περνούσαμε,
την παλιοπαρέα τη γλεντούσαμε...


Διότι μια παλιοπαρέα έχει καταντήσει η κυβέρνηση μας... Η παλιοπαρέα του Γιώργου... Οι διορισμένοι αυλικοί του αρχηγού... Ουδείς εξ αυτών εκλεγμένος απ΄ ευθείας από τον ελληνικό λαό!! Θα τους απαριθμήσω όπως τους βρήκα σε κάποια παλιότερη δημοσίευση:

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών και εν λευκώ δεσμεύων δια της υπογραφής του τη χώρα και τους πολίτες της στο διηνεκές (μετά ενημερώνει, όπως έκανε και η Κομμαντατούρ). Ο Γιώργος ήταν διορισμένος ευρωβουλευτής, θέση από την οποία παραιτήθηκε όταν διορίστηκε στη νέα του θέση (όχι, διπλοθεσίτη δεν τον λές...)
Δημήτρης Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών, εξωκοινοβουλευτική επιλογή χωρίς πολιτικό ή κοινοβουλευτικό παρελθόν.
Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργός Περιβάλλοντος (κ.λπ.), ομοίως εξωκοινοβουλευτική επιλογή χωρίς πολιτικό ή κοινοβουλευτικό παρελθόν (με έντονο όμως γυμναστηριακό παρελθόν).
Χάρης Παμπούκης, υπουργός Επικρατείας, ομοίως εξωκοινοβουλευτική επιλογή χωρίς κοινοβουλευτικό παρελθόν (έχει όμως «καλούς» πελάτες ως δικηγόρος...)
Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών (κ.λπ.), διορισμένος (ως «άριστος»;;;) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Παύλος Γερουλάνος, υπουργός Πολιτισμού (κ.λπ.), επίσης διορισμένος (ως «άριστος»;;;) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αφιερωμένο σε κάποια κυρία που χθες έσπευσε να με επιτιμήσει για παλιότερη δημοσίευση μου όπου αμφισβητούσα την δημοκρατικότητα των κυβερνητικών επιλογών του Giorgos... Διότι κυρία μου, θεμελιώδης κανόνας σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι η λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης... Κάτι που η δική μας κυβέρνηση, τουλάχιστον στο ανώτατο καθοδηγητικό της επίπεδο, δεν διαθέτει (όχι, η καλλίπυγοςςς και καλλικέλαδοςςς -το ς σφυριχτό- Θεοδώρα δε μετράει)... Εκτός αν δεν είμαστε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας... Διαλέξτε...!!