7.11.10

Κε Παπανδρέου, ή αλλάζεις ή βουλιάζεις !!!Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Kωνσταντίνου Zούλα από την Καθημερινή του Σαββάτου 06.11.2010 και τον σχολιασμό μου -πιστεύω σημαντικό- στη συνέχεια. Η εικονογράφηση είναι σκίτσο του Ηλία Μακρή, επίσης από την Καθημερινή του Σαββάτου 06.11.2010.

Ας αρχίσουμε με το άρθρο, με τίτλο «Στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου»:

Θα κάνει ο Γιώργος εκλογές; Την απορία αυτή έχουμε όλοι ενόψει της «αυτοδιοικητικής» κατά τα άλλα αυριανής κάλπης. Καθώς είναι ανέφικτο, βέβαια, να μπει κανείς στο μυαλό του πρωθυπουργού, ας επιστρατεύσουμε την κοινή λογική για το τι μας ξημερώνει η Δευτέρα. «Θέλω μια καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο», είπε ο κ. Παπανδρέου. Δεδομένου ότι το κόμμα του μόλις προ έτους συνέτριψε τη Ν.Δ. με 10 μονάδες διαφορά, η απλή λογική λέει ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι προφανώς ικανοποιημένος, αν οι υποψήφιοί του στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους επικρατήσουν της Ν.Δ. με τουλάχιστον 5–6 μονάδες

Αλλά, εν τοιαύτη περιπτώσει, τι θα γίνει αν, π.χ., αύριο ο πράσινος κ. Σγουρός κερδίσει με 1 μονάδα διαφορά την Αττική (και όχι με 5), ενώ την ίδια στιγμή ο επίσης πράσινος κ. Καμίνης ηττηθεί ας πούμε με 6 μονάδες από τον κ. Κακλαμάνη; Θα προσμετρηθεί στην «καθαρή νίκη» που θέλει ο πρωθυπουργός και μια επικράτηση του κ. Π. Τατούλη που υποστηρίζεται και από το ΛΑΟΣ; Και αν την ίδια στιγμή στη Μακεδονία χάσει ο κ. Μπόλαρης από τον κ. Ψωμιάδη, τι θα γίνει; Θα ισοσκελισθεί η «χασούρα» με μια καλή εμφάνιση του κ. Μπουτάρη, που στηρίζει και η Δράση;

Σας περιγράφω ένα τυχαίο όσο και πιθανό ενδεχόμενο της αυριανής διαδικασίας, προκειμένου να καταδείξω το χάος που προβλέπω ότι θα δημιουργηθεί στα κανάλια από την προσπάθεια ανάλυσης της «καθαρής νίκης». Καθώς, μάλιστα, ουδείς γνωρίζει τις βουλές του κ. Παπανδρέου, μην εκπλαγείτε αν οι μεν κυβερνητικοί δυσκολεύονται να ισχυρισθούν ότι νίκησαν καθαρά, οι δε της Ν.Δ. επιχειρούν να τους πείσουν ότι δεν... έχασαν και τόσο πολύ καθώς απεύχονται τις εκλογές.

Για να είμαστε σοβαροί, όταν ένας πρωθυπουργός ανεξηγήτως μετατρέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ψήφο εμπιστοσύνης και μάλιστα με τον ασαφή όρο της «καθαρής» νίκης, επί της ουσίας βάζει μόνος του τη χώρα σε προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου, είναι αναπόφευκτο, είτε τη Δευτέρα είτε τους προσεχείς μήνες, να μας οδηγήσει στις κάλπες, καθώς το ερώτημα απώλειας της δεδηλωμένης είναι ήδη νομιμοποιημένο από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. Κατά τα άλλα, ας διασκεδάσουμε στην ιδέα ότι ο αυριανός διακαναλικός τραγέλαφος θα μεταφράζεται live και στην τρόικα...


ΤΟ ΑΤΟΜΟ σχολιάζει: το παραπάνω σκεπτικό απλώς ενισχύει την απόφαση ότι πρέπει να καταποντιστεί εκλογικά η πολιτική της δικτατορικής αλαζονείας, του ελιτιστικού λαϊκισμού και της διάσωσης των εκλεκτών του κόμματος εις βάρος του συνόλου την οποία εκφράζει ανοικτά από τις αρχές του χρόνου ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
 
Ο οποίος ανενδοίαστα χαρακτήρισε όσους δεν υποταχθούν στα εκβιαστικά του διλήμματα ως «ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας». Και μάλιστα όχι από την Ελλάδα, από την Ιταλία...

«Ομάδες συμφερόντων» δηλαδή οι απλοί πολίτες.
 

Αυτοί που χρόνια τώρα αναγνωρίζουν την ανάγκη ριζικών αλλαγών και διόρθωσης της κοινωνίας

Αυτοί που καταψήφισαν το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και ψήφισαν Καραμανλή για να «επανιδρύσει το κράτος» το 2004.

Αυτοί που όταν απέτυχε οικτρά να το κάνει τον καταψήφισαν κι αυτόν και εξέλεξαν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου μήπως τα καταφέρει.

Αυτοί που έδειξαν ιώβεια υπομονή όταν η πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου αποδείχθηκε εμπράκτως ανίκανη να κάνει κάτι άλλο από υποσχέσεις και δηλώσεις και παρέδωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της οικονομίας στους δανειστές μας.

Αυτοί που συνέχισαν να δείχνουν ιώβεια υπομονή όταν η «παιδική χαρά του Γιώργου και των σοσιαλιστών του» επέδειξε παροιμιώδη ανικανότητα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό αυτό, αρνούμενη να συγκρουστεί με τα κομματικά στεγανά (ΔΕΚΟ, συγκοινωνίες κ.λπ.)

Ε, αυτές οι «ομάδες συμφερόντων» θα σας αναγκάσουν σήμερα κύριε Παπανδρέου είτε να αλλάξετε πολιτική και να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία με τρόπο που θα ωφελεί το σύνολο και όχι μόνο τα κομματικά στεγανά είτε να φύγετε νύχτα... 

 
Σημείωση: σίγουρα το παραπάνω σκεπτικό δεν αίρει την ανάγκη επιλογής των άριστων στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια καθώς αυτοί θα είναι που θα διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια την καθημερινότητα μας και πρέπει να το κάνουν όσο γίνεται καλύτερα. Υπάρχουν τα άτομα αυτά και πρέπει να επιλεγούν και προτιμηθούν σε όλα τα ψηφοδέλτια που θα ψηφίσουμε.

Η επιλογή μη-αρεστών αλλά άριστων πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα προς Παπανδρέου πως «ή αλλάζεις πολιτική ή βουλιάζεις!!»