5.10.10

Παρηγοριά στον άρρωστο...«Παρέλαβα το βραβείο εκ μέρους όλων των Ελλήνων», τόλμησε να πει παίρνοντας την τιμητική πλακέτα απο τον Γερμανό αρχιτραπεζίτη…

Παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του...

Απόλυτα σχετικό και το ανέκδοτο που άκουσα χθες το απόγευμα σε ένα δημοσιογραφικό γραφείο...

Καλεί, λοιπόν, ο Θεός τρεις μεγάλους ηγέτες για να τους ανακοινώσει την καταστροφή του κόσμου σε ένα μήνα. Καλεί τον Ομπάμα, ως πρόεδρο της υπερδύναμης, τον Κάστρο, ως τελευταίο κομμουνιστή ηγέτη και τον… Γ. Παπανδρέου ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και τους λέει : «τέρμα τα αστεία, οι βλακείες πληρώνονται και σε ένα μήνα ο κόσμος θα καταστραφεί. Πηγαίνετε να προετοιμάσετε τους λαούς σας».

Πάει ο Ομπάμα Αμερική, διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο και λέει: «Συμπατριώτες, έχω ένα καλό κι ένα κακό νέο. Το καλό είναι ότι υπάρχει Θεός, τον είδα, μιλήσαμε. Το κακό είναι ότι σε ένα μήνα ο κόσμος καταστρέφεται».

Πάει ο Κάστρο και λέει στους Κουβανούς: «Συναγωνιστές, έχω δύο κακά νέα να σας πω. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει Θεός, τον είδα, μίλησα μαζί του και ομολογώ ότι δυστυχώς τόσα χρόνια έκανα λάθος και σας παραπλάνησα. Το δεύτερο κακό είναι ότι σε ένα μήνα ο κόσμος καταστρέφεται και δεν έχουμε χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Έρχεται και ο Παπανδρέου στην Ελλάδα, διάγγελμα από το Μαξίμου και λέει: «Έχω δύο καλά νέα ελληνικέ λαέ. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει θεός, μίλησα μαζί του και έκλεισα συμφωνίες μαζί του. Το δεύτερο καλό είναι πως ότι είχα να κάνω μέχρι σήμερα το έκανα. Δε θα χρειαστεί να κάνω τίποτε άλλο εγώ. Σε ένα μήνα τα αναλαμβάνει όλα ο Θεός…»

Τουλάχιστον ο Θεός κάνει έργα, πράξεις, δεν κάνει μνημόνια και πολιτική για το θεαθείναι όπως ο Γιώργος...

υ.γ. χθες ξεχάστηκα, γιόρταζε η σοσιαλιστική αντιεξουσιαστική κυβέρνηση του Γιώργου... γιόρταζαν και τα ζώα... ίσως γι' αυτό το ξέχασα... για να μη με κατηγορήσει κανείς για λαϊκισμό ή -έστω- παγκαλισμό (η "μαζί τα φάγαμε" εκδοχή του λαϊκισμου)...