22.9.10

Αντι-κωλοτούμπες...Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010, βράδυ, στο πρώτο τηλεοπτικό debate για την περιφέρεια Αττικής (ALTER, Πρόσωπο με πρόσωπο, Νίκος Χατζηνικολάου), με προσκεκλημένους και τους 9 υποψηφίους (!!), ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Βασίλης Κικίλιας ρωτά «είστε υπέρ ή κατά του μνημονίου;» και ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός απαντά, χωρίς ενοχές, «είμαι κατά του μνημονίου όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες»!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, πρωί, το Βήμα κυκλοφορεί με τη συνέχεια των δηλώσεων Σγουρού, για την ακρίβεια με την μεγαλειώδη κωλοτούμπα (;;) του: «Ποιος είπε ότι είμαι αντίθετος με το μνημόνιο; Εγώ δεν είπα ότι δεν συμφωνώ με το μνημόνιο. Απλώς είπα ότι τα 11 εκατομμύριατων Ελλήνων δεν θέλουν το μνημόνιο, το οποίο ωστόσο είναι αναγκαίο κακό».

Για να μην μπερδευτείτε, υπενθυμίζω ότι είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αυτή που επέλεξε, πρότεινε, διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, ψήφισε και εφαρμόζει το μνημόνιο με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (τη γνωστή τρόικα) για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε δανεισμό «ελαφρώς τοκογλυφικό» για τις ανάγκες του δημοσίου.

Υπενθυμίζω επίσης ότι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό το μνημόνιο αποτελεί στρατηγική επιλογή που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στην «επανάσταση του αυτονόητου».

Υπενθυμίζω τέλος την «ξεκάθαρη» δήλωση Σγουρού στην ίδια εκπομπή ότι «είναι απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ», χωρίς να χρειάζεται να θυμίσω ότι επί ΠΑΣΟΚ είχε πολλάκις επιλεγεί σε κυβερνητικές / κρατικές θέσεις, ότι εξελέγη νομάρχης με ψηφοδέλτιο που πρότεινε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ και ότι σήμερα απολαμβάνει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του οποίου στρατηγικές επιλογές προφανώς δεν τον εκφράζουν...

Τα υπενθυμίζω όλα αυτά βέβαια, απλώς για να γράψω κάτι, εξάλλου κι ο Γιώργος έχει δηλώσει προ εβδομάδος από το Όσλο όπου βρέθηκε πριν επισκεφθεί την Αθήνα, πως άν ήταν απλός πολίτης θα διαδήλωνε και αυτός κατά των μέτρων. Τελικά είμαστε ευτυχισμένη χώρα, έχουμε πρωθυπουργό, κυβέρνηση και κόμμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αντιεξουσιαστές, το μέλλον μας είναι εξασφαλισμένο, μόλις τελειώσουν σε πέντε-δέκα-είκοσι-τριάντα χρόνια οι εξουσιαστές του μνημονίου τη δουλειά τους, θα αναλάβουν αυτοί... Τέλος!! (το δικό μας αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης...)

Επομένως, ο κ. Σγουρός δεν έκανε κωλοτούμπα, αντι-κωλοτούμπα έκανε πιστός στην ιδεολογία, τις αρχές και το πρόγραμμα του κινήματος του οποίου είναι απλό, ταπεινό, μέλος... His humble self...