20.6.10

Λαλεί πουλί...Θα είναι ένα χλιαρό καλοκαίρι. Με πολλή κουφόβραση...

Το καυτό ερώτημα εν μέσω καύσωνος είναι πότε θα λαλήσουμε, Ιούλιο; Αύγουστο;...

Ο κ. Λοβέρδος λάλησε ήδη! Δήλωσε ο αθεόφοβος στους Οικονόμου - Λυριτζή ότι «η πολιτική που εφαρμόζει (ο ίδιος) δεν πιστεύει ότι θα βοηθήσει τη χώρα!». Εμβρόντητοι οι δύο δημοσιογράφοι! έξαλλοι στη συνέχεια! ατάραχος ο κ. Λοβέρδος -τους λάλησε! (παρ' ότι αμετάβατο το ρήμα, λάλησε κι αυτό κι έγινε μεταβατικό).

Δεν παίζονται οι άνθρωποι -τρόπος του λέγειν άνθρωποι. Διότι οι όντως άνθρωποι γύρω μας είναι βυθισμένοι στη θλίψη.

Πρώτη φορά βλέπω τόσους πολλούς τόσον πολύ θλιμμένους για τόσα πολλά...

του Στάθη στο Ναυτίλο (Ελευθεροτυπία)

«Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι η μάνα το ζηλεύει...», σχολιάζω εγώ ενθυμούμενος τον εθνικό μας ποιητή... Λαλεί πουλί... Και τι πουλί, Λοβερδοπούλι... Που σφυρίζει αδιάφορα... σαν βουβουζέλα...

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο εν λόγω έχει φτάσει πλέον αποτελεί το κωμικό στοιχείο της πρωινής τηλεόρασης, κλαυσίγελως είναι η σωστή έκφραση...

Τον φαντάζομαι να κάθεται στο -μεταμορφωμένο σε κέντρο επιχειρήσεων- γραφείο του, με τις τηλεοράσεις απέναντι του να έχουν κάθε μια και το κανάλι τους, με γραμματείς και φαρισαίους ένα σιωπηλό σμήνος να παρακολουθεί, να καταγράφει, να ενημερώνει τον υπουργό για τα δρώμενα, με τα τηλέφωνα αραδιασμένα στο τραπέζι μπροστά, έτοιμα, προγραμματισμένα, με το ταμπελάκι τους, αυτό SKAI, δίπλα ALTER, παραπέρα MEGA, ΝΕΤ και πάει λέγοντας... ή μάλλον κλαίγοντας !!


Γιατί ο υπουργός είμαι σίγουρος ότι κλαίει από το πρωί, με το που μπαίνει στο αυτοκίνητο για να πάει υπουργείο, εκεί μόλις ακούει τον οδηγό να του λέει «καλημέρα κε υπουργέ...», εκεί σκάει το πρώτο δάκρυ, ο πρώτος λυγμός, το πρώτο αναφιλητό... Κλάμα αμείωτο ως τη μαγική εκείνη ώρα που ο Κουτρουμάνης θα αναφωνήσει «τέλος για σήμερα... πήρε και ο Πρόεδρος, μας έβλεπε στο γυμναστήριο, καλά πήγαμε...»

Εκεί, τον φαντάζομαι να σηκώνεται πλέον ανακουφισμένος, μια ακόμα παράσταση έχει τελειώσει, να ανοίγει το παράθυρο, να αφήνει το φως να πλημμυρίσει το πρόσωπο του, το γραφείο του... Ηθοποιός σημαίνει φως... Και ο υπουργός μας το έχει καταλάβει πολύ πολύ καλά !!!