2.6.10

Αμύνεσθαι περί ...πάρτης!!!Το διάβασα και μου πέσαν τα μαλλιά... Μεταφορικά και κυριολεκτικά... Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί ...πάρτης!!!
Σε αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά προχώρησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τετάρτης με... μηχανότρατες και γρι-γρι αλιείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας που αυστηροποιεί τους όρους για το ψάρεμα με τράτες και παραπλήσια σκάφη. Προκλήθηκε νέο κομφούζιο, καθώς τα πλοία δεν μπορούσαν να δέσουν, ενώ η ΠΝΟ εξήγγειλε πομπωδώς νέο μπλόκο στο κρουαζιερόπλοιο Zenith για την ερχόμενη Δευτέρα...

Ανάλογη διαμαρτυρία αλιέων έγινε και στην Καβάλα και το Βόλο.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν μπόρεσαν να αποπλεύσουν δύο πλοία, ένα εκ των οποίων έχει προγραμματισμένη αναχώρηση για κρουαζιέρα με επιβάτες δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού.

Τα πλοία που επιστρέφουν στον Πειραιά δένουν στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Κανονικά έδεσε στην Καβάλα το επιβατηγό «Θεόφιλος», ενώ τα φέρι μποτ εκτελούν τα τοπικά δρομολόγια από τη Ν.Πέραμο.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 15 γρι-γρι έχουν αποκλείσει την ανατολική είσοδο, ωστόσο, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα δρομολόγια.

Νέα κινητοποίηση, αποκλειστικά και μόνο για το κρουαζιερόπλοιο Zenith, θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

Επί το λαϊκότερον δηλαδή, μάθαν ότι γαμιόμαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι... συγγνώμη, οι ναυτεργάτες... Το ανησυχητικό είναι ότι πλέον οι συγκεριμένοι αλητ...ε...κύριοι, κινούνται ανενόχλητοι στη λογική «καθένας για την πάρτη του»... Αποκλείουν όπου θέλουν όποτε θέλουν, εκβιάζουν μπλοκάρουν... Και μιλάνε για τα δικά τους θεμελιώδη δικαιώματα, λες και τα δικά τους δικαιώματα είναι ανώτερα από τα δικά μου (όπως π.χ. αυτό της ελευθερίας που καταργείται στην πράξη από τους δικτατορικούς, φασιστικούς αποκλεισμούς τους) που τα βιάζουν με το «έτσι θέλω» ή καλύτερα με το «έτσι γουστάρω»...

Η λέξη κλειδί όμως στα παραπάνω είναι το «ανενόχλητοι»... γιατί εγώ δεν είμαι φασίστας όπως αυτοί, να ενεργοποιήσω αντανακλαστικά αντιδικίας και κοινωνικού αυτοματισμού και να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου περιορίζοντας τα δικά τους... είμαι δημοκράτης και περιμένω από το κράτος να εφαρμόσει τους κανόνες ομαλής συμβίωσης που ως κοινωνία έχουμε θεσπίσει και οφείλουμε ΟΛΟΙ να σεβόμαστε... Ένα κράτος όμως που σφυρίζει αμέριμνα... παντελώς ανίκανο να διασφαλίσει τα δικαιώματα μου... και αφήνει τον κάθε φασίστα ανενόχλητο να τα περιορίζει κατά το συμφέρον του ή καλύτερα όπως βολεύει την πάρτη του..

υ.γ. ...και μη με ρωτήσετε αν όντως περιμένω από τον Πάγκαλο, την Κατσέλη και τον Χρυσοχοΐδη να διασφαλίσουν τα δικαιώματα μου, θα αγνοήσω την ερώτηση ως προβοκατόρικη...