16.6.10

Σε πελάγη γελοιότητας...Σας μεταφέρω δύο ανακοινώσεις που διάβασα νωρίτερα στο site του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η πρώτη από τις 12 Ιουνίου, 2010
Δελτίο τύπου σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II»
Σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II» στο λιμάνι της Κορίνθου, έλαβαν χώρα οι ακόλουθες ενέργειες από πλευράς του ΥΠΟΙΑΝ:Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΙΑΝ, με πνεύμα καλοπιστίας και αισθήματος δικαίου, έφεραν στο τραπέζι του διαλόγου και τις δύο πλευρές, προσπάθεια που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. [...]

Η δεύτερη από τις 15 Ιουνίου 2010
Δελτίο Τύπου σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II» στο λιμάνι της Κορίνθου

Το ΥΠΟΙΑΝ από την πρώτη στιγμή προσέφερε, με πνεύμα καλοπιστίας, τις υπηρεσίες του προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προσπάθεια η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα πλοία ROPAX I και ROPAX II δεν είναι RORO, δηλαδή δεν είναι οχηματαγωγά, όπως μέχρι τώρα εμφανίζονταν. Είναι επιβατικά, καθώς μεταφέρουν πάνω από 12 επιβάτες. Το ΥΠΟΙΑΝ, λόγω και της ηγετικής θέσης της Χώρας στην διεθνή ναυτιλία, λαμβάνει πολύ σοβαρά και εξετάζει όλα τα θέματα ασφάλειας ναυσιπλοΐας, επιβατών και προσωπικού των συγκεκριμένων πλοίων. Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης συνεχίζονται ακόμη και τώρα, όπως έγινε άλλωστε γνωστό και με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο το Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010.


(οι επισημάνσεις δικές μου)

Αναρωτιέμαι λοιπόν τώρα εγώ ο αφελής: στη χώρα μας ισχύει αυτοδικία;; Γιατί αν ισχύει αυτοδικία καλώς το φασισταριό της ΠΝΟ και του ΠΑΜΕ κάνει ότι τους κατέβει, κλείνει λιμάνια και καταλαμβάνει με πειρατικά ρεσάλτα πλοία... Αν όμως δεν ισχύει (που δεν ισχύει εκ του νόμου αυτοδικία για να είμαστε κοινωνία και όχι ζούγκλα), το λιμενικό σώμα και οι σχετικές κρατικές ελεγκτικές αρχές είναι τα μόνα αρμόδια όργανα να ελέγξουν και να επιβάλουν την τήρηση του νόμου περί οχηματαγωγών και επιβατηγών πλοίων.

Μπορεί λοιπόν να μας απαντήσει η ανεκδιήγητη Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ο πανταχού απών εδώ και καιρό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (ή κάποιος από το τσούρμο των περί τα ναυτιλιακά αυλικών τους) τι πραγματικές ενέργειες έχουν κάνει τα Υπουργεία τους και οι υπηρεσίες των οποίων προΐστανται, εδώ και σχεδόν δέκα μέρες που τα πλοία «ROPAX I» και «ROPAX II» τελούν υπό πειρατική κατάληψη στο λιμάνι της Κορίνθου ώστε:
α. να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς που υποχρεώνει τους εκπροσώπους της ΠΝΟ να μην παρεμποδίσουν τη φόρτωση των πλοίων από το λιμάνι της Κορίνθου έως την 28 Ιουνίου 2010, ημέρα που θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας.

β. να ελεγχθούν οι πλοιοκτήτες και τα πλοία για την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών νόμων περί οχηματαγωγών και επιβατηγών πλοίων και αν είναι παράνομοι να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος.


γ. να συλληφθούν και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι πειρατές του λιμανιού της Κορίνθου (παρανομούντες ήδη καθώς δήλωσαν ότι αρνούνται να εφαρμόσουν νόμο και δικαστική απόφαση και προχώρησαν σε αυτοδικία).
Να μας το εξηγήσουν μήπως και γίνει επιτέλους αντιληπτό ...το ζήτημα!! Διότι αυτό που διαβάζω εγώ στα δύο δελτία τύπου του υπουργείου είναι το άκρον άωτον της γελοιότητας: ο νόμος παραβιάζεται απροκάλυπτα και ουδείς ασχολείται με την εφαρμογή του, πολίτες αυτοδικούν και ουδείς τους συλλαμβάνει, θιγόμενοι μένουν απροστάτευτοι και ουδείς ασχολείται με αυτούς. Την ίδια ώρα η «υπεύθυνη» κυβέρνηση μιλάει για «αίσθημα δικαίου» (απορώ που το είδαν... στις πειρατικές ενέργειες της ΠΝΟ;;) και για μεσολάβηση σε διάλογο που a priori και με τον τρόπο που τίθεται νομιμοποιεί τετελεσμένα και παρανομίες...

Έλεος κα Κατσέλη μου, έλεος... Ως που θα φτάσει πια η ανικανότητα των λόγων και των πράξεων σας;; Πλέον οι πολίτες δε γελάνε μαζί σας, σας βλέπουν να πλέετε ευτυχής σε πελάγη γελοιότητας και κλαίνε από τα γέλια!!! Και αναρωτιούνται αν πρέπει κι αυτοί να «αυτοδικήσουν» και αποφασίζοντας ότι η χώρα και το Υπουργείο σας χρειάζονται Υπουργό και όχι γελωτοποιό, να έρθουν και να «αποδώσουν δικαιοσύνη» καθαιρώντας σας από την καρέκλα σας (την οποία παρεμπιπτόντως διόλου τιμάτε)...