9.4.10

Οι φήμες, τα spread και το αυτονόητο...Ξαφνικά λοιπόν κάποιος «ανώτερος κρατικός αξιωματούχος» άνοιξε το στόμα του και υποστήριξε ότι πρέπει να αναμένουμε «επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης». Ένα site (με μεγάλα αυτιά...) τον άκουσε και το έγραψε και ...τα spread τραβάν την ανηφόρα (με σημαίες και με ταμπούρλα...). Και όλοι πλέον κλαίνε για το πρόβλημα, παρακολουθούν την διακύμανση όπως παρακολουθούσαν τον δείκτη του ΧΑΑ το '99...

Η ουσία όμως του προβλήματος δεν είναι στο που θα κάτσουν τελικά τα spread (και η σφαίρα της ρώσικης ρουλέτας...). Η ουσία είναι ότι ο τόπος αυτός έχει μια εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία πρέπει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και η οποία έχει και ικανή γνώση του πως θα το κάνει (αν κρίνω από το γεγονός ότι ουδείς εν των στελεχών της παρακολούθησε ολοκληρωμένα το εξαιρετικών προδιαγραφών σχετικό σεμινάριο που οργάνωσε ο πρωθυπουργός την Μεγάλη Δευτέρα...).

Από αυτή την κυβέρνηση λοιπόν περιμένω, περιμένουμε, τουλάχιστον το αυτονόητο:

- Αν το site επινόησε αυτή την είδηση (όπως υπονόησε περήφανα ο εκπρόσωπος Πεταλωτής), η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί άμεσα νομικά κατά των υπευθύνων και να απαιτήσει πέραν της ηθικής και οικονομική δικαίωση, της τάξεως τουλάχιστον των μερικών εκατομμυρίων ευρώ παραπάνω που χρεωθήκαμε χάριν των δημοσιογραφικών παπαγαλακίων.

- Αν το site όντως άκουσε κάποιον να λέει αυτά που έγραψε, τότε η κυβέρνηση οφείλει να μας ανακοινώσει ποιος είναι και να τον αποπέμψει άμεσα από κάθε υπεύθυνη θέση, επιφυλασσόμενη της δικαστικής διεκδίκησης επί της περιουσίας του για την αποκατάσταση της ζημιάς που έκανε στο κοινό ταμείο.

Μία μήνυση ή ένα όνομα. Αυτό το απλό και αυτονόητο πράγμα περιμένουμε άμεσα, σήμερα, από τον κ. Παπανδρέου. Γιατί χειρότερο από το σκόπιμο λάθος είναι η ατιμωρησία που υποθάλπει την επανάληψη του...