21.4.10

Η Νίνα, η Φιλίτσα και το σίγουρο κέρδος...«Δίνει περισσότερα, αλλά τώρα ζητάει και λιγότερα...». Σαν την Νίνα, την διάσημη πλέον κατσικούλα της διαφήμισης της Cosmote, όχι σαν την ομόσταυλή της Φιλίτσα που είτε δεν δίνει περισσότερα είτε ζητάει περισσότερα...

Και μη μου πούν πως δεν καταλαβαίνουν, με το προαποφασισθεν πλαφόν επιτοκίων, οι Γερμανοί (π.χ.) θα δανείζονται με 1,25% και θα μας δανείζουν με 5%... Σίγουρο κέρδος... Και βαρβάτο... Καλή μπίζνα για την φράου Μερκελ... (Της το είχα πει, αλλά δεν με άκουγε στην αρχή...)

Το γράφω όπως της το είπε ένας γερμανός βουλευτής χθες-προχθές, δεν είμαι σίγουρος ότι το προσέξαν οι υπήκοοι μας μέσα στη μεγάλη στενοχώρια τους που με υποχρεώσαν να στείλω εκείνο το πικραμένο «request for quotation» στον καλό-σοσιαλιστή-κύριο-φίλο-του-Προέδρου Ντομινίκ Στρος-Καν...

Ευτυχώς που δεν τρέχει τίποτα, ευτυχώς που ο Πρόεδρος (όπου Γιωργος και μάλαμα...) το ξεκαθάρισε ότι αν ποτέ χρειαστεί να καταφύγουμε στον «μηχανισμό στήριξης» δε θα φταίμε εμείς που χρωστάμε και θέλουμε να δανειστούμε αλλά οι άλλοι που για να μας δανείσουν τα αγύριστα το κάνουν ολόκληρο θέμα...

Όσο για την επιστολή, business as usual, θα το πω και στα παιδιά να λέμε το ίδιο, «τη στείλαμε με βαριά καρδιά για να μπορέσουμε να σε ενημερώσουμε άπιστε Θωμά - Έλληνα, είχαμε μια περιέργεια να μάθουμε τι γίνεται εκεί πέρα και είπαμε να ρωτήσουμε, κι εσύ αντί να μας πεις ένα τεράστιο μπράβο και να κάτσεις στ'αυγά σου μας κατηγορείς κι από πάνω...»

Πράγματι, τώρα που το σκέφτομαι, αύριο πρωί θα πω να με αφήσει ο οδηγός στην πλατεία μπας και βρω κανέναν Έλληνα καθ' οδόν να του πω «αντί να κοιτάξεις να αντιγράψεις το παράδειγμα της Νίνας και να γίνεις πιο αποδοτικός "by far..." μπας και μπεις ποτέ σου στο executive summary που δείχνει στα μεγάλα σαλόνια ο Πρόεδρος, θέλεις να έχεις και άποψη, θέλεις να εκφράσεις και λόγο. Ντροπή σου !!!».

Αλλά τι να περιμένουμε μετά από πεντέμιση χρόνια δεξιάς που διέλυσε όλα όσα είχαν προετοιμάσει με αγώνα και θυσίες γενιές συντρόφων στην προηγούμενη σοσιαλιστική διακυβέρνηση σωτηρίας της χώρας (...και της τσέπης τους!)

Θα του πω λοιπόν «...βάλτο καλά στο μυαλό σου άπιστε Θωμά -Έλληνα, για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να προσφέρεις περισσότερα και να ζητάς λιγότερα, σαν σωστός εργάτης-καταναλωτής, σαν τη Νίνα, όχι σαν τη Φιλίτσα, αυτή αν δε συμμορφωθεί θα φύγει από το μαντρί. Και μην αρχίσεις τα σου-ξου-μου ότι δε φταίνε μόνο τα χρόνια του Καραμανλή, ότι όλα ξεκίνησαν με το ΠΑΣΟΚ των 80's που έκανε -τάχατες- όλη την Ελλάδα Δημόσιο τομέα για να έρθει μετά ο Σημίτης με τους αρεστούς και να την αποτελειώσει -τάχατες πάλι- με το χρηματιστήριο και τα έργα των Ολυμπιακών, μην αρχίσεις !! Γιατί το άλλο Πάσχα που δεν θα έχει μείνει πιά τίποτα να φάμε, θα φάμε και εσένα και τη Νίνα μπας και χορτάσουμε...»

Καλό ακούγεται... Κάτσε να το γράψω και να το περάσω από το Google για μετάφραση να το διαβάσει και ο πρόεδρος στο intranet... Μπορεί να του αρέσει... Να έβαζα μήπως cc και τον Χάρη;;

Σημείωση επιμελητού ιστολογίου (Athens, 21.04.2030): «το παραπάνω απόσπασμα ανακτήθηκε και μεταφράστηκε από συμπιεσμένα έγγραφα που υπήρχαν σε USB stick με την επιγραφή «George-to-George thoughts...» (σκέψεις Γιώργου-προς-Γιώργο...) που βρέθηκε ξεχασμένο σε συρτάρι, σε κτίριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας στην Αθήνα. Το κτίριο ήταν ανάμεσα σε αυτά που χρησιμοποιούσε για τις δραστηριότητες της το 2010 μια εταιρεία ξένων συμφερόντων με όνομα «George & company». Σύμφωνα με δηλώσεις περιοίκων, στο κτίριο σύχναζε κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στον οποίο όλοι αναφέρονταν ως "υπουργό οικονομικών". Χρήματα πάντως δεν βρέθηκαν...»