10.4.10

Το νέο οικόσημο...



Τουλάχιστον θα είναι σε χρώμα μπλε και θα μας έρθει πιο μαλακά...

Όπως κατάλαβα από τα λίγα που άκουσα από ραδιοφώνου το απόγευμα, ο κύβος μάλλον ερρίφθη. Βέβαια, το Σαββατοκύριακο θα είναι μακρύ και επίπονο, ήδη από το πρωί συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η τριμερής τεχνική επιτροπή Ελλάδας - Ε.Ε. - ΔΝΤ για να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις. Καθείς εκεί έχει και το ρόλο του: η Ελλάδα να δανειστεί, το ΔΝΤ να δανείσει, η Ε.Ε. για να φροντίσει ώστε να μην επηρεαστούν οι υπόλοιποι και να εξασφαλίσει ότι οι ποπολάροι του νότου δεν θα χρησιμοποιήσουν την ...πίσω πόρτα.

«Θα τα ξέρουμε όλα πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια τη Δευτέρα. Έτσι εξηγείται γιατί ο ΓΑΠ πήγε για κουπί το Πάσχα. Δεν είναι και λίγο να το πτωχεύεις το μαγαζί μέσα στο εξάμηνο από τότε που το παρέλαβες...», έγραφε ο φίλος Νίκος πριν από μια ώρα. «Άλλοι πίνουν για να ξεχνούν τον πόνο... ο ΓΑΠ κωπηλατεί... ως γνήσιος αμερικανόπαις...», του απάντησα.

Η ουσία πάντων είναι πως αν δούμε το θέμα στη σωστή του βάση ένας Παπανδρέου (Ανδρέας) ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα (οικονομικό, ηθικό και πολιτικό) της χώρας και ένας Παπανδρέου (GAP) θα το ολοκληρώσει (πτώχευση)...