27.3.10

Είναι ν'απορείς... που βρέθηκε τόσο χρυσάφι...Είναι πράγματι ν' απορείς... Όχι γιατί το λέει μελωδικά ο Κώστας Καράλης... «Είναι ν' απορείς, που βρέθηκε τόση απουσία, όλη σε ένα βλέμμα στα μάτια σου...»

Μα 186 σελιδες;;; Εκατόν Ογδόντα Έξι ;;; Και αυτό να θέλουν να με πείσουν ότι λέγεται ανάπτυξη, οργάνωση, πρόοδος, εξέλιξη;;; Όχι ρε σεις, αυτό λέγεται υπανάπτυξη, ανοργανωσιά, βόλεμα ημετέρων, οπισθοδρόμηση !!!

Και φυσικά, αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, αναφέρομαι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο -του κ. Παπακωνσταντίνου- το οποίο «υπόσχεται» ότι θα λύσει πολλές από τις κακοδαιμονίες που τυραννούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία επί δεκαετίες.

Διαβάστε το σχόλιο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, όπως το αντιγράφω από το site του, http://www.andrianopoulos.gr/
Το 186 σελίδων φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο επαρχιωτισμού κι' οργανωμένης πολιτικής υπανάπτυξης. Δεν είναι δυνατόν ο περιπτωσιακός νόμος μιας χώρας, που θα αλλάξει και πάλι σε ένα περίπου χρόνο, να είναι μεγαλύτερος από τον καταστατικό χάρτη μιάς ...αυτοκρατορίας. Ένα τόσο περίπλοκο και περιπτωσιακό κείμενο είναι αδύνατον να λειτουργεί σε όφελος των πολιτών. Εξυπηρετεί προφανέστατα την κρατική γραφειοκρατία που θα έχει τα μέσα να πνίξει στη δύναμη της ασάφειας τον απλό κόσμο καθώς και τους χιλιάδες ειδικούς επαγγελματίες που ήδη ψάχνουν για "παράθυρα" διαφυγής των φοροφυγάδων. Είναι άραγε τόσο δύσκολο να θεσπισθεί ένα απλό και λίγων διατάξεων φορολογικό σύστημα, δίχως εξαιρέσεις και εκατοντάδες υποπεριπτώσεις, κατανοητό σε όλους και απόλυτα χρηστικό; Δυστυχώς, είναι φανερό πως μία ακόμη ευκαιρία εξορθολογισμού χάθηκε...

Και, έχοντας ακούσει την όλη συζήτηση των ημερών, αναρωτιέμαι: τι νόημα έχουν οι τόσες σελίδες;;; Μήπως για να αναπτύξουν διεξοδικά κάποιες περιπτώσεις ώστε να γνωρίζουν οι λοιποί από που θα διαφύγουν;; Μήπως για να καλύψουν άλλες περιπτώσεις όπου δεν πρέπει να φορολογήσουμε αλλά δεν μπορούμε να το πούμε ανοιχτά στον κόσμο γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες;;; Μήπως γιατί πρέπει να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στον «ελεγκτικό μηχανισμό» που θα σπεύσει να ανταλλάξει την ατιμωρησία με ένα ...δωράκι που θα αύξησει το εισόδημα του (μηχανισμού);;;

Μήπως;;; Πράγματι είναι ν' απορείς... Μουσική !!