4.3.10

Στη μάχη με σημαία τον... πεταλωτή !!


Ο Μεγάλος Αρχηγός δεν έπρεπε να εκτεθεί, έτσι είπαν οι επικοινωνιολόγοι, είναι ακόμα ζεστή (και πονάει) η αμετροεπής δήλωση ψηφοκλοπής «Λεφτά υπάρχουν...» και πρέπει να προστατευθεί ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο που του έχουν αναθέσει οι ανά την υφήλιο εντολείς του.

Επακολούθως, ο Μέγας Θησαυροφύλαξ, επιτομή της αμετροέπειας, αποφάσισε αυτοβούλως να μην εκτεθεί, διότι θα έπρεπε ο μέγας αυτός οικονομολόγος να εξηγήσει πως συνεχίζει να παραμένει στέλεχος μιας κυβέρνησης που θεσμοθετεί ενάντια στις δεδηλωμένες πεποιθήσεις του «δεν υπάρχει πρόθεση αύξησης του ΦΠΑ. Προετοιμαζόμαστε για ό,τι χρειαστεί... στο 'ό,τι χρειαστεί' δεν περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ, νέοι φόροι» (20 Ιανουαρίου, συνέντευξη τύπου) και «δεν θα ωφελήσει την οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ» (3 Φεβρουαρίου, MEGA)!!

Έτσι η ηγεσία της χώρας, στη μάχη κατά της χρεωκοπίας, πηγαίνει ως άλλη «παιδική χαρά» με φοροεισπρακτικά μέτρα που καταστρέφουν τον πολίτη και στραγγίζουν την αγορά και χωρίς αναπτυξιακή προοπτική καθώς η «ιέρεια» του σοσιαλισμού θέλει μερικούς μήνες ακόμα για να φτιάξει αυτά τα οποία προεκλογικά έλεγε ότι είχε έτοιμα: τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τα σχετικά -παρελκόμενα- νομοσχέδια και δράσεις. Α, και με σημαία τον ...πεταλωτή!! Κλοπ... κλοπ... κλοπ...