3.2.10

Διάγγελμα ανάγκης ή μύθος του Αισώπου...;;Ο Αίσωπος διηγήθηκε κάποτε τον εξής μύθο: Μια φορά ένας λύκος είδε μερικούς βοσκούς σε μία σκηνή να γευματίζουν, τρώγοντας ένα πρόβατο. Τότε πλησίασε και τους είπε: Τρομάζω μόνο με την ιδέα του τι θα πάθαινα από εσάς, αν είχα φάει εγώ το πρόβατο.
Ο Αἴσωπος λόγον εἶπε τοιοῦτον· λύκος ἰδὼν ποιμένας ἐσθίοντας ἐν σκηνῇ πρόβατον ἐγγὺς προσελθών, "ἡλίκος ἂν ἦν," ἔφη, "θόρυβος ὑμῖν, εἰ ἐγὼ τοῦτ' ἐποίουν."

Ο μύθος αυτός έχει απόλυτη εφαρμογή στο σημερινό "διάγγελμα" του πρωθυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, να εφαρμόσει πιστά αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Καραμανλής.

Τρομάζω λοιπόν στην ιδέα του τι θα συνέβαινε στον τόπο μας, από τους "βοσκούς" (εργατοπατέρες, δημοσιογράφους, αντιπολίτευση κλπ), αν είχε κερδίσει τις εκλογές ο κ. Καραμανλής και εφάρμοζε τις προεκλογικές υποσχέσεις του.

Με κυριεύει παράλληλα και πανικός, αν αρχηγός της αντιπολίτευσης ήταν ο κ. Παπανδρέου και επέμενε να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το δικό του προεκλογικό πρόγραμμα (λεφτά υπάρχουν, όχι στους φόρους, ναι στις αυξήσεις μισθών, όχι στην αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και άλλα τέτοια όμορφα).

Ευτυχώς ο Θεός είναι μεγάλος και μας βοήθησε με τη νίκη του Πα.Σο.Κ. Τώρα όμως πρέπει να βάλει το χέρι του να βοηθήσει την κατάσταση.
.