2.2.10

Κι όμως λεφτά υπήρχαν...


...έτσι τουλάχιστον είπε χθες από του βήματος της Βουλής ο G(1)AP, απλά (αν κατάλαβα καλά από το σαρδάμ που έκανε καθώς προσπαθούσε να "γκαζώσει") δεν του είπαμε που τα έχουμε και κάθεται τώρα και ψάχνει και χάνει το χρόνο του και έχει και ταξίδια να κάνει και δεν προλαβαίνει !!

«Δεχόμαστε επίθεση...», αναφώνησε μετά, «η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευροζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας» και ζήτησε συστράτευση !!

Μάλιστα για να μην μας φορτώσει με τα «βαριά» και αντιδράσουμε, το οργάνωσε σωστά και ρεαλιστικά: εμείς, οι πολλοί, στις "πεζικές" επιχειρήσεις, έτσι από αύριο παίρνουν το δρόμο προς την εφορία, ο φανταστικός πρωθυπουργός μας στις "αεροπορικές", έτσι από αύριο θα πάρει το αεροπλάνο και θα πάει να "βομβαρδίσει" τους "κερδοσκόπους" με ελληνικά "τοξικών επιτοκίων" ομόλογα (τους καημένους...), ενώ η κυβέρνηση του θα διαχειριστεί τις "ναυτικές" επιχειρήσεις, στις οποίες επιδίδεται με συνέχεια και συνέπεια εδώ και μήνες μιας και τα έχει κάνει ...θάλασσα ακόμα και στα απλούστερα ζητήματα.

«Επιτέλους ξεκολλήστε, κύριε πρόεδρε...», του φώναξε ο κ. Σαμαράς. Και εξήγησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έταζε τα πάντα στους πάντες, σχέδιο δεν έχει, βρίσκεται σε σύγχυση, επέδειξε απόλυτη αδυναμία να πάρει δύσκολες αποφάσεις», πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση οδηγεί σε ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, δημιουργεί πανικό και με τις κινήσεις της δίνει εύκολο στόχο στους κερδοσκόπους.

Δεν ξέρω αν ο Αντώνης του έριξε και τη σχετική σφαλιάρα στο σβέρκο όπως κάναμε μικροί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, που ο φίλος είχε κολλήσει στην ψηλομύτα γκόμενα και ο άλλος φίλος έπρεπε να τον φέρει πίσω στην πραγματικότητα. Ξέρω όμως ότι ο Γιώργος κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να τα πουν σήμερα κατ΄ιδίαν. Αλλά, έτσι δεν γίνεται συνήθως;; «Όποιος δεν σκέπτεται, συσκέπτεται»...