1.2.10

Κόκκινη, για να μάθει πού ήρθε !!...Στο ματς με τον Πανιώνιο, όμως, επιβεβαιώθηκε και αυτό το οποίο όλοι είχαμε στο μυαλό μας ως αφηρημένη έννοια. Ο Ολυμπιακός δεν εμπνέει κανένα σεβασμό στους διαιτητές! Ξεκαθαρίζουμε πως δεν αναφερόμαστε σε διαιτητική εύνοια και «σπρώξιμο». Αναφερόμαστε στο σεβασμό που θα πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.

Μιλάμε για σεβασμό σε φάσεις όπως του Ντάτολο, όταν ο Κύρκος έχει πάει να στήσει τη μπάλα στο σωστό σημείο και ο Μανιάτης εκτελεί το φάουλ με τρόπο ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο διαιτητή, είτε να δείξει κάρτα, είτε να διατάξει επανάληψη. Και -φυσικά- ο… «άρχοντας του αγώνα», αποβάλλει τον Ντάτολο χωρίς δεύτερη σκέψη. Η έννοια «πνεύμα του κανονισμού» είναι μάλλον ανούσια για τον Κύρκο.

Κόκκινη… «σβουριχτή», για να καταλάβει ο Αργεντινός ότι εδώ δεν είναι Νάπολι και Καμπιονάτο! Έτσι για το καλωσόρισες! Χαζή η ενέργεια του 26χρονου να καθίσει μπροστά στη μπάλα, ενώ έχει κίτρινη. Ακόμα πιο χαζός ο τρόπος που απαίτησε κίτρινη κάρτα για τον αντίπαλό του στο πρώτο ημίχρονο. Σύμφωνοι… Όχι, όμως, τόση ευαισθησία σε φάσεις οι οποίες επαναλήφθηκαν στη διάρκεια του αγώνα και πέρασαν «αναίμακτα» για τους δράστες...

* αναδημοσίευση από το Sport24