27.1.10

Επί σκίτσου απορίες...


Είναι από τις λίγες φορές που ένα σκίτσο εμπεριέχει τόσα πολλά μηνύματα...

«Αειφόρος διαβούλευση...», μην τυχόν τελειώσει και φτάσει η ώρα να πρέπει να αποφασίσουμε.
«...για τους αγρότες-αγρότες», γιατί όχι και για τα λοιπά προστατευόμενα είδη, την καρέτα-καρέτα, την μονάχους-μονάχους κ.λπ.

Παρόντες πέντε μπατζελήδες (είδος που ευδοκιμεί σε μέγαρα πλησίον των διαφόρων γκραν πλας...) κι ένας άσχετος (μάλλον για να υπάρχει ποικιλία και να τηρείται η αναλογικότης του διαλόγου...).

«Μη κυβερνητική οργάνωση: "η κυβέρνηση"», αλήθεια δεν είναι ;; το είπε και ο Πεταλωτής, «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις από τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών». Έτσι δεν κάνουν και οι ΜΚΟ;; Και μη μου πείτε ότι π.χ. οι Γιατροί του Κόσμου παρεμβαίνουν και επί τόπου και ανακουφίζουν τον κόσμο μετά την καταστροφή, κατ' αρχήν μπορεί και να αποτελούν εξαίρεση, επιπλέον τι θέλετε να μας πείτε, ότι πρώτα θα τινάξουμε τα πέταλα και μετά θα ασχοληθεί μαζί μας ο Πεταλωτής;;;

«Εντάξει, αλλά τι είναι αγρότης;», ρωτάει ο άσχετος. Ρε άσχετε, αγρότης είναι ένας τύπος που δανείζεται για να σπείρει, περιμένει τη γη να καρπίσει για να τα πάει στη χωματερή, κάνει πάρτυ εθιμικά κάθε Γενάρη στις Εθνικές οδούς για να πάρει την επιδότηση και να ζήσει, και παρακαλάει βουλευτές, πολιτευτές και άλλους προύχοντες του τόπου που ψηφίζει να βρουν μια δουλειά στα παιδιά και να του χαρίσουν τα δάνεια της Αγροτικής που τα έκανε διαμερισματάκια στην πόλη («να μην αφήσω κάτι στο σπλάχνο μου;;»)...

Θα μπορούσε να είναι και αυτοί που είδε και ένας από τους Μπατζελήδες, «κτηνοτρόφοι που πίνουν καφέ στο Ντα Κάπο ...μαζί με τον Ψυχάρη», αλλά άμα είσαι ...άσχετος που να καταλάβεις.

Thanks Stathis, πραγματικά thanks !! Και καλημέρα σε όλους...