26.1.10

Τρία απλά περιστατικά και... ο θρίαμβος των βιογραφικών συνεχίζεται !!


Περιστατικό πρώτο:
Όχι, όχι, το είχε αποφασίσει, δεν θα αποδεχόταν !! Πως θα μπορούσε άλλωστε;; Ο κουμπάρος την κουμπάρα, δυό φορές την εβδομάδα... Μόνο... Όχι κάθε μέρα !!

Άσε που το όλο σκηνικό εμπεριείχε και μια μεγάλη προσβολή (Κατίνααα... το δίκανοοοοο...). Άμα η κουμπάρα δεν έχει καταλάβει τι ευκαιρίες έχει δικές της και θέλει τέσσερις μήνες να μελετάει ενδελεχώς το βιογραφικό του για να αποφασίσει, οποία η θέσις του κουμπάρου;;; Πρέπει να αποδεχθεί τον διορισμό ή να τσινίσει για να κρατήσει ψηλά τα ιερά και όσια της φυλής;;

Περιστατικό δεύτερο:
Παραλιακή ταβέρνα εν μέσω θέρους... Η παραγγελία ήλθε και αναλώθηκε τάχιστα μετά του απαραιτήτου παρελκόμενου τσιπουρακίου... Στη συνέχεια ήλθε και ο λογαριασμός δια χειρός κατεργάρη σερβιτόρου. Ο οποίος είχε επέμβει δημιουργικά εις την σύνθεσιν του γεύματος, προσθέτοντας και χρεώνοντας εδέσματα που έκαναν «σιέστα» στην κουζίνα... Κι αν πιάσει;; Μετρήσαμε τα πιάτα, κοιτάξαμε τον λογαριασμό, «αυτά τα καλαμαράκια τι είναι;; ούτε μύδια φάγαμε, δεν τα είχαμε παραγγείλει» είπαμε... «εεεεε, θα έκανε λάθος το παιδί στα μπλοκάκια, δεν πειράζει, το σβήνω, δεν το πληρώνετε» η δικαιολογία του θράσους... δεν έπιασε... αν έπιανε όμως;;;

Περιστατικό τρίτο:
Το ζευγάρι έχει τελειώσει το πρωινό του. Ο σύζυγος ρίχνει μια ματιά στα οικονομικά νέα της ημέρας, η εφημερίδα έχει φτάσει νωρίς, με τον οδηγό του. Από την ημέρα που ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας στο νεοσύστατο Υπουργείο, απολάμβανε αυτό το μικρό προνόμιο...

«Μπιπ, μπιπ...» ακούγεται το blackberry της συζύγου. Το μήνυμα περιέχει μια σύνοψη όλων των σημαντικών θεμάτων που δημοσιεύει ο οικονομικός τύπος, η γραμματέας της στην εταιρεία πάντα έκανε και της έστελνε μια βασική αποδελτίωση για να ενημερώνεται με τον πρωινό καφέ. Την είχε επιλέξει προσωπικά από τον πρώτο καιρό που ίδρυσε την εταιρεία μελετών της, τότε δεν ήξερε ότι η εξειδίκευση που διάλεξε θα απέδιδε, αλλά αποφάσισε να το ρισκάρει και να το παλέψουν με κάθε μέσο...

«Θα σου στείλω στο υπουργείο την περιβαλλοντική μελέτη, να την μελετήσεις. Με ενδιαφέρει... Μας ενδιαφέρει !!», του είπε την ώρα που του έδινε την τσάντα του. «Να την στείλεις, αλλά μετά τις δύο, να έχω τελειώσει με τις συσκέψεις, πες να την φέρει ο Λευτέρης κατευθείαν στα χέρια μου, είναι λεπτό το θέμα, μην εκτεθούμε...», της απάντησε. Μια ακόμα μέρα είχε ξεκινήσει...

Τι σχέση έχουν τα τρία αυτά περιστατικά με την πραγματικότητα;;

Περιστατικό πρώτο:
Αν ήμουν σεξιστής, θα έλεγα ότι υπάρχει περίπτωση που λέτε να σκέφτηκε έτσι (στο μυαλό του δεν είμαι, εικασίες κάνω...) και ο κ. Άρης Αλεξόπουλος, κουμπάρος της κας Κατσέλη, και αποφάσισε τελικά «να μην αποδεχθεί την επιλογή του στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων. Άσε που δεν τον ρώτησε κι ο Αθερίδης αν «ξέρει από ΕΣΠΑ....;;;» και δε θέλησε να εκτεθεί ο άνθρωπος...


Τώρα για το αν χάνονται καθημερινά κάποια εκατομμύρια ευρώ λόγω του ότι το ΕΣΠΑ δεν «λειτουργεί», πιθανόν να τον απασχολεί τον κ. Αλεξόπουλο, αλλά πάλι υπουργός δεν είναι, αρμόδιος υπουργός είναι η κουμπάρα του και, είπαμε, «ο κουμπάρος την κουμπάρα, δυό φορές την εβδομάδα...»

Δεν είμαι όμως σεξιστής, οπότε μάλλον το σενάριο δεν παίζει...

Περιστατικό δεύτερο:

Μήπως, μιας και το πρώτο περιστατικό δεν μπορώ να το αναλύσω, να δοκιμάσω να συνδέσω το μυαλό της Λούκας με αυτό του κατεργάρη σερβιτόρου;; Πιθανόν, ειδικά αφού η «παραίτηση» του κ. Αλεξόπουλου έγινε μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», της συγγενικής του σχέσης με την Υπουργό.

Δείγμα ενοχής;; Δείγμα προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις;; Μπα... Ούτε τώρα θα βγάλω άκρη, άσε που θα μου ζητάει δικαιώματα και ο Παπακωνσταντίνου ο οποίος κάθε τρεις και λίγο μας βάζει και ένα έδεσμα παραπάνω στο λογαριασμό «κι ότι κάτσει...»


Περιστατικό τρίτο:

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα το «ΘΕΜΑ», ηθικό και πολιτικό ασυμβίβαστο προκύπτει και από τον διορισμό του κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα στην Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η σύζυγος του νέου Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της μελετητικές εταιρείες (ΕΜΒΗΣ ΕΠΕ), με αποκλειστική εξειδίκευση στον τομέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος , αναλαμβάνοντας μάλιστα μεγάλα έργα από το δημόσιο και συγκεκριμένα από το υπουργείο στο οποίο τοποθετήθηκε ειδικός γραμματέας ο άντρας της.

Όχι δεν ξέρω αν ακόμα παίρνουν πρωινό μαζί, αν αυτός διαβάζει οικονομική εφημερίδα την ώρα που αυτή ενημερώνεται από το blackberry της (αλήθεια έχει blacberry;;), αν του δίνει την τσάντα ή φεύγει πρώτη αυτή για τη δουλειά.


Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση των 110 ημερών δεν είναι σίγουρα η εικόνα μιας νέας, άφθαρτης κυβέρνησης.
Η αποκάλυψη δύο νέων κρουσμάτων ευνοιοκρατίας Γενικών Γραμματέων Υπουργείων προστίθεται στο σίριαλ της φαρσοκωμωδίας με την επιλογή βιογραφικών για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου περί δήθεν αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών ξεχάστηκαν μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Το σύνθημα περί «άριστων και όχι αρεστών» κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων.

Ηθικό δίδαγμα:
Όταν υπόσχεσαι προεκλογικά και εξαγγέλλεις μετεκλογικά την περίφημη διαδικασία των βιογραφικών, τότε οφείλεις να τη σεβαστείς.

Ις δις κλίαρ Τζώρτζ;; Ις δις κλίαρ;;