14.1.10

Αποδείξεις...


Αναμφίβολα, το 2010 μπήκε δυναμικά να προσφέρει στόχο και όραμα στο μέσο Έλληνα. Στόχο να μαζέψει όσο περισσότερες αποδείξεις είναι δυνατόν για να εκπληρώσει το μέγα όραμα, να διατηρήσει μέρος της φοροαπαλλαγής που απολάμβανε τόσα χρόνια.

Υπάρχουν βέβαια και μερικοί αντιδραστικοί που δεν συμπαρίστανται στο όραμα του Μεγάλου Κυβερνήτη και του Μεγάλου Θησαυροφύλακα του, όπως η κυρία που σχολίαζε χθες τα παρακάτω στην Ακρόαση του Παλατιού... εεε... στη Δημόσια Διαβούλευση ήθελα να πω...
Μια απλή παρατήρηση έχω να κάνω: Πως περιμένετε να μαζέψω 6.000 σε αποδείξεις για να μην φορολογηθώ παραπάνω (για να μην πάρω πρόστιμο δηλαδή) όταν όλο σχεδόν το μισθό μου τον δίνω σε:

- Βενζίνη (οι περισσότεροι πρατηριούχοι αρνούνται την απόδειξη, όπου και δίνω πάνω από 150 ευρώ το μήνα – μιας και εκεί που δουλεύω δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία όπως θα όφειλε να υπάρχει)
- Περίπτερα (για εφημερίδα,περιοδικά,τσιγάρα,τσίχλες – απόδειξη αγνοείται)
- Ταξί (ακόμα ψάχνω τον ταξιτζή που θα μπει στο κόπο να δώσει απόδειξη)
- Λαική αγορά (ούτε για αστείο δεν μπορείς να ζητήσεις)
- Εισητήρια μετρό (χμμμ)
- Μουσεία (έχω πάει σε 2 φέτος…απόδειξη αγνοείται)
- Κινηματογράφος (απόδειξη αγνοείται)
- Υπηρεσίες απο ιδιώτες που αρνούνται να κόψουν απόδειξη ή σου κόβουν την μισή ενώ πληρώνω κανονικά και υπερτιμημένα μια »άγνωστη τέχνη» σε μένα (και η κλασσική απάντηση είναι: Κυρία μου τι μου λέτε τώρα;;;)
- Κινητό τηλέφωνο (το όποιο αποδεικτικό-απόδειξη θα ισχύει;)
- ΔΕΗ (το όποιο αποδεικτικό-απόδειξη θα ισχύει; είναι ΔΕΚΟ…άρα όχι)
- ΝΕΡΟ (το όποιο αποδεικτικό-απόδειξη θα ισχύει; είναι ΔΕΚΟ…άρα όχι)
- Σταθερό τηλέφωνο (το όποιο αποδεικτικό-απόδειξη θα ισχύει;)
- Ασφάλεια αυτοκινήτου (το όποιο αποδεικτικό-απόδειξη θα ισχύει;)
κ.λ.π. (υπάρχουν και πολλά πολλά άλλα…)…

Φυσικά αποδείξεις απο «φαγητό έξω» ή «αγορές ρούχων και άλλων» μπορώ να συλλέξω ελάχιστες πλέον, μιας και το κόστος ζωής μου απαγορεύει τέτοιες πολυτέλειες!!! Ποιες αποδείξεις μένουν; Άντε από το σουπερμάρκετ, το κρεοπωλείο και το πολύ πολύ από κανένα μίνι μάρκετ…

Επομένως, θα φορολογηθώ για το εισόδημα που μου απομένει στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή και για δαπάνες που το ΦΠΑ το αποδίδω κανονικά και με το νόμο…Ο νόμος που είναι για να με προστατέψει; Αυτός και αν αγνοείται ακόμα…(τον αναμένω σε 2 μήνες περίπου!!!)

Τέτοιες συμπεριφορές όμως θα τις συντρίψουμε !! θα τις στείλουμε στο πυρ το εξώτερον !! Άκου να θέλει να έχει και φοροαπαλλαγή η (πιθανόν) ελεύθερη επαγγελματίας !! Πως τολμά !! Την μπάλα στο πόδι και πίσω στο κάτεργο !!
υ.γ. τελικά αυτό το κολπάκι της «ελεύθερης(sic!) διαβούλευσης μέσω διαδικτύου» μου θυμίζει τις σκηνές στα Μεσαιωνικά (μην τα πω Βοναπαρτικά και παρεξηγηθεί ο «φίλος»...) παλάτια που βλέπουμε σε κάτι ταινίες εποχής: ο καημένος ο πολίτης μπαίνει στο παλάτι να μιλήσει στον άρχοντα, μόνο που ως να φτάσει είναι τόσο μεγάλη η διαδρομή, του την πέφτουν και οι παρατρεχάμενοι (moderators) τζουμπέδες και σύμβουλοι που φιλτράρουν όλα όσα θέλει να πει ο πολίτης και με τρόπο τα «αντικαθιστούν» με αυτά που θέλει να ακούσει ο άρχοντας για να αποφασίσει και να πει αυτά που είχε σχεδιάσει ευθύς εξ'αρχής...