14.1.10

Οι 100 επόμενες μέρες...


...θα διατεθούν για να «επαναδιατυπωθούν» οι 100 πρώτες και να επιταχυνθεί το έργο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως μας είπε ο Φανταστικός Μέγας Σοσιαλιστής Ηγέτης από τηλεοράσεως.

Η πρωθυπουργική συνεδρία ήταν ανοικτή, σε δημόσια θέα, μοναδικό έργο σοσιαλιστικού σουρρεαλισμού, ο πολίτης μπόρεσε να δει ότι οι ταγοί του, οι σοσιαλιστές αντιεξουσιαστές κυβερνήτες του, είναι εκεί και δουλεύουν, συνεδριάζουν για αυτόν και τις ανάγκες του, για να μπορεί αυτός να απολαμβάνει, εργάζονται αυτοί και ιδρώνουν για να μπορεί αυτός να παρακολουθεί, καθισμένος αναπαυτικά στον καναπέ του... Αυτός ο απόλυτος, ο υπέρτατος ηγέτης, ο Λαός !! Ο τρανός, ο μέγας !! Το Θύμα !!

Τέτοιο αίσθημα υπέρτατης λαϊκιστικής ηδονής είχαν να νιώσουν οι παλαιότεροι από τις εποχές που την χώρα κυβερνούσαν εθνοσωτήρες πάσης ...φύσεως. Οι νεώτεροι παρακολουθούν αποχαυνωμένοι το εξαιρετικής σοσιαλιστικής σύλληψης εφεύρημα του μεγάλου κυβερνήτη !! Και κάποιοι λίγοι ρομαντικοί βιβλιοδίφες όπως ο γράφων, που διατηρούν στις βιβλιοθήκες τους συγγραφικά πονήματα της πρώϊμης εποχής, έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν παραλληλισμούς στις γερμανικές αλέες του εθνικοσοσιαλισμού, στις ρωσικές στέπες του σταλινισμού, στις κινεζικές πεδιάδες του μαοϊσμού και σε κάθε άλλη έκφραση ολοκληρωτικού λαϊκισμού του πρόσφατου παρελθόντος...