27.12.09

Κυβέρνηση αγνώστων ….υφυπουργών

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κυβέρνηση κι ας προσπαθούν να βγάλουν κλίμα ομόνοιας και κοινής γραμμής για όλα τα θέματα. Στο στόχαστρο πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και σημαντικών στελεχών από τη βάση βρίσκεται κατά κύριο λόγο ο Χάρης Παμπούκης και ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ο Γ. Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας αλλά αρμόδιος για τον έλεγχο των βιογραφικών των ανθρώπων που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή.

Στον κ. Παμπούκη χρεώνεται το κλίμα… αφασίας που επικρατεί σε πολλά υπουργεία με βασική αιτία την κόντρα υφυπουργών με υπουργών καθώς οι πρώτοι δεν έχουν αρμοδιότητες και περιφέρονται χωρίς ρόλο. Ο κ. Παμπούκης κατά κύριο λόγο και ο Θ. Πάγκαλος κατά δεύτερο θα έπρεπε τρείς μήνες μετά τις εκλογές να έχουν ξεκαθαρίσει ρόλους και δουλειές ώστε να μην μπλέκεται ο ένας στα πόδια του άλλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλούς υφυπουργούς δεν τους γνωρίζουν ούτε μέσα στο ίδιο τους το υπουργείο. Οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει στα ΜΜΕ γιατί δεν τον επιτρέπει ο (η) υπουργός, ενώ όσοι καταφέρουν να βγουν στην τηλεόραση ή σε κάποια εφημερίδα το κάνουν λόγω σχέσεων προσωπικών με τα media. Ακόμη και στις συνεντεύξεις τους όμως δεν δεσμεύονται για τίποτε, αδυνατούν να μιλήσουν για την πραγματική πολιτική, κάνουν γενικόλογες αναφορές και μιλούν περί ανέμων και υδάτων μη τυχόν και πέσουν σε δυσμένεια από τον προϊστάμενό τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν τα εξής υπουργεία:

Στο Υγείας, όλη τη δημοσιότητα παίρνει η Μ. Ξενογιαννακοπούλου η οποία δεν αφήνει χώρο στη Φ. Γεννηματά η οποία και λόγω ονόματος διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι δημοσιότητας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών κανείς δε γνωρίζει ότι υπάρχει υφυπουργός ονόματι κ. Τζάκρη με έδρα τη Θεσσαλονίκη ενώ ο Ρόβλιας έφυγε νωρίς.

Στο υπουργείο Οικονομικών αμφιβάλλουμε να γνωρίζουν πολλοί ότι υπάρχει και ο Φ. Σαχινίδης ενώ στο υπουργείο Οικονομίας πίσω από την Λ. Κατσέλη υπάρχει κάποιος κ. Αρναουτάκης και ο Μ. Μπόλαρης στη Θεσσαλονίκη. Σκοπεύουν δε να βάλουν και τρίτο υφυπουργό αρμόδιο για τη Ναυτιλία.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τον Χ. Καστανίδη που να βρεθεί χώρος για τον Απ. Κατσιφάρα ενώ και στο Εξωτερικών πίσω από τον Δ. Δρούτσα υπάρχει ο Σπ. Κουβέλης αλλά χωρίς ουσιαστικό ρόλο.

Στο Περιβάλλοντος οι Γ. Μανιάτης και Θ. Μωραϊτης έχουν μάλλον διακοσμητικό ρόλο εκτός ίσως από τις γνωστές επιλογές του πρώτου στο Κτηματολόγιο.

Τέλος, μάχη για να επιβιώσει στο Τουρισμού δίνει η ευειδής Α. Γκερέκου ενώ ο Γ. Πανάρετος στο Παιδείας κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να ασχολείται με την Παιδεία. Ο τελευταίος, μονίμως με ένα laptop απαντά σε όλους, μπλογκάρει και ελέγχει –όχι πάντοτε με επιτυχία όπως φάνηκε με τον ειδικό γραμματέα του κ. Παπακωνσταντίνου- τα βιογραφικά των υποψηφίων. Στο μεταξύ, πολλές θέσεις μένουν άδειες, στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, σε θέσεις καίριες για τα έσοδα και άλλες εργασίες αλλά ο κ. Πανάρετος δουλεύει με τους δικούς του ρυθμούς.

Και όλα αυτά ενώ τελειώνουν οι 100 ημέρες που θα συγκλόνιζαν τον κόσμο. Μόνο τα μεγαλόστομα λόγια έμειναν…

* via ANTI WEBLOG by Factorx on 12/25/09