30.12.09

Τα σοβαρά...Επανήλθα χθες στο θέμα Χρυσοχοΐδη για να με εγκαλέσει με μήνυμα της η φίλη μου η Νάγια
«Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω με την εμμονή σου στο θέμα. Αν δεν είχε κάνει την απόπειρα αυτοκτονίας, εντάξει. Τώρα το θέμα είναι λεπτό και νομίζω πως δεν πρέπει να επιμένεις, γιατί δεν ξέρουμε αν ήξερε όταν τον προσέλαβε ότι δεν έχει πτυχίο? Και αν οι δικοί μας όπως ζητάς παρέμβουν, θα μας πετάξουν στη μούρη τα του Ζαχόπουλου και άκρη δεν θα βγει. Μην το σκαλίζεις άλλο. Εδώ έχουμε τόσα άλλα σοβαρότερα θέματα, να ασχοληθούμε...»

Καλή μου Νάγια, δεν είναι εμμονή, είναι απλά επιμονή. Ο Χρυσοχοΐδης συνελήφθη ...«κλέπτων οπώρας»: δεν φτάνω να εξετάσω αν ο προσληφθείς γιος φίλου και τέως συνεργάτη του είχε τα ουσιαστικά προσόντα για να λάβει θέση σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, εδώ αποδεικνύεται ότι δεν είχε ούτε τα τυπικά !!

Για να προσληφθείς οπουδήποτε στο δημόσιο δεν στέλνεις απλά κάποιο βιογραφικό, καταθέτεις μια σειρά από τυπικά δικαιολογητικά, πριν ακόμα υπογραφεί ο διορισμός σου. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να προσληφθείς ως σύμβουλος υπουργού άρα είναι δεδομένο ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα στα πάντα...

Εκτός των άλλων, μη έχοντας πτυχίο νομικής αλλά δηλώνοντας ότι έχει, ο νεαρός υπέπεσε στο αδίκημα της αντιποίησης αρχής και ο υπουργός υπογράφοντας την υπουργική απόφαση χωρίς έλεγχο έγινε συνεργός του εν γνώση ή εν αγνοία του.

Αυτά εγώ καταγγέλλω, και αυτά δεν έχουν σχέση με την περίπτωση Ζαχόπουλου, η ανθρώπινη αδυναμία του οποίου έδωσε έδαφος σε εκβιασμό και τον οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας. Εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο, έχουμε έναν υπουργό που κάνει ρουσφέτι και προσλαμβάνει χωρίς τυπικά προσόντα στο δημόσιο έναν νεαρό, ο οποίος υπό το βάρος της αποκάλυψης αποπειράται να αυτοκτονήσει, με τον υπουργό να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο για να συγκαλύψει τις όποιες δικές του ευθύνες.

Σίγουρα έχουμε πολλά σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουμε (π.χ. οικονομία, μετανάστες, εθνικά θέματα) και αυτό όμως είναι εξαιρετικά σοβαρό καθώς εμπίπτει στη σφαίρα της ηθικής που είχαν κάνει σημαία τους τόσα χρόνια οι νυν κυβερνώντες, είναι δε αντίστοιχη υπόθεση με αυτή για την οποία προ ολίγων ημερών αποπέμφθηκε δια της παραιτήσεως ο κ. Ρόβλιας...

Και, ναι, διάβασα την απάντηση σου
«Είναι τόσο χοντρόπετσοι, που πίστεψε με άδικα το παλεύεις. Μακάρι να διαψευστώ».

και πραγματικά εύχομαι και προσπαθώ να διαψευστείς, ειδικά στην δύσκολη περίπτωση του μικρού Βοναπάρτη...