22.12.09

Κωφεύετε, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται κε Χρυσοχοΐδη !!

Έγραφα το Σαββατοκύριακο για «Τα καλά και συμφέροντα ενός μικρού Βοναπάρτη...» αναφερόμενος στην Βοναπαρτική και υποκριτική συμπεριφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας ενός νεαρού τον οποίον ο ίδιος προσέλαβε ως ΕΠ' ΑΜΟΙΒΗ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου του.

Χθες το βράδυ άκουγα τις περισπούδαστες αναλύσεις του μικρού Βοναπάρτη για την αναμόρφωση της αστυνομίας και τον έβλεπα να περιφέρεται στις τηλεοπτικές οθόνες ωσάν να μη συνέβη τίποτα, ωσάν να μην έτρεξε αίμα αθώου ανθρώπου εξαιτίας των πράξεων και -κυρίως- των παραλείψεων του Φανταστικού Υπουργού μας....

Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα το πρωί με νέα στοιχεία όπως τα δημοσίευσε το blog politis-gr. Πιστός στην αρχή που έθεσα δεν θα δημοσιεύσω το όνομα του παρ' ολίγον αυτόχειρα, θα δημοσιεύσω όμως δημόσιο κείμενο (ΦΕΚ) όπου αυτό αναφέρεται προς γνώσιν όλων.

Όσο για το «δια ταύτα», ως Έλληνας πολίτης ζητώ την παραίτηση ή την άμεση αποπομπή του κ. Χρυσοχοΐδη από την θέση του Υπουργού, καθώς προκλητικά και απροκάλυπτα παρέβη τόσο τους νόμους όσο και τους ηθικούς κανόνες: διόρισε σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή (=με απαίτηση τυπικών προσόντων) άτομο χωρίς τα προσόντα αυτά δίκην ρουσφετιού προς τον πατέρα του διορισθέντος, παλαιό του συνεργάτη, και στη συνέχεια - όταν με τραγικό τρόπο αποκαλύφθηκε - προσπάθησε να συγκαλύψει με φαιδρότητες τις ατράνταχτες ευθύνες του !!

Διαβάστε το σημερινό δημοσίευμα του politis-gr

Όλες αυτές τις ημέρες δεν θέλησα να ασχοληθώ με την τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορούσε την οικογένεια του κ. ... Θεωρούσα ότι μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης πλευράς ( άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί στην οικογένεια οποιουδήποτε πολίτη αυτής της χώρας), θα έπρεπε μέσω της ανεχτικής σιωπής μας να στηρίξουμε μια οικογένεια στο δράμα που περνά.

Όμως.... ανάλογες ευαισθησίες δεν επέδειξε και ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης!
Είχε να διαλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών: α) Να προτιμήσει την έντιμη οδό που επιτάσσει η πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί, β)να ενεργήσει κάτω από το πρίσμα της ανθρώπινης ευβουλίας και να πράξει τα δέοντα, γ) να ακολουθήσει το μονοπάτι της "συν-ενοχικής" σιωπής αντιπαλεύοντας με τις Ερινύες του και... δ) να "βιάσει" την έννοια του πολιτικού ανδρός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε ...το τελευταίο!!!

Όμως μαζί με την έννοια του πολιτικού ανδρός, προσπάθησε να βιάσει και τη νοημοσύνη μας. Έβαλε τις υπηρεσίες του υπουργείου του να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, ακόμα και τους δημοσιογράφους. Επιστράτευσε τον διευθυντή Οικονομικών της ΕΛΑΣ ταξίαρχο κ. Παν. Φλήρη να... ενημερώσει εγγράφως το γραφείο του υπουργού ότι... «μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τον προσδιορισμό ή την καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στον πρόεδρο και τα μέλη της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής» για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι ο νεαρός ... ήταν μέλος της επιτροπής ... αμισθί !

Το έγγραφο το διοχέτευσε μέσω των γνωστών δίαυλων τόσο σε εφημερίδες , όσο και σε blogs. Δηλαδή χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό (ΕΛΑΣ) προς ίδιον όφελος και με λογοπαίγνια (μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου «δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τον προσδιορισμό ή την καταβολή αμοιβής), επιχείρησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη.

Πέραν τούτου θέλησε ξεδιάντροπα να κατηγορήσει το διαδίκτυο για .... «κανιβαλισμό»(sic!), Στην υπόθεση βεβαίως του κ. Ζαχόπουλου είχε βρεθεί από την πλευρά που σήμερα κατηγορεί ως .... «μιντιακούς κανιβάλους». Το ξεπερνώ, αν και είναι σαφές δείγμα της ποιότητος του ανδρός.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης, συνεχίζοντας τα ανάρμοστα λογοπαίγνια ,ότι : «Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο».

Προσέξτε τις λέξεις που χρησιμοποιεί για τον βιασμό της νοημοσύνης μας ,τόσο στον εξαναγκασμό της κρατικής μηχανής (μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δεν...), όσο και στην ανακοίνωση του ( καλή τη πίστη......, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο).

Αποκρύπτει την αλήθεια όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από το υπ’ αριθ. 3394 ΦΕΚ (φωτο), σύμφωνα με το οποίο ο κ.Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 24 Νοεμβρίου 2009 συγκροτεί την Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, στα μέλη της οποίας είναι και ο ..., και στην παρ. 5 του άρθρου 1 σημειώνεται ότι… «Στον πρόεδρο και τα μέλη της ως άνω επιτροπής καταβάλλεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας ορίζεται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη»!!!

Άρα από που προκύπτει το ...αμισθί… που θελήσατε να διαδώσετε μέσω των καλοπληρωμένων σας «μιντιακών» δίαυλων κ.Χρυσοχοΐδη;

Γνωρίζατε κ. υπουργέ ότι ο νεαρός ... θα πληρωθεί ως μέλος της επιτροπής και μάλιστα αναδρομικά από τις 24 Νοεμβρίου 2009 όπως αναφέρει το άρθρο 2 της απόφασης που εσείς υπογράψατε και γι` αυτό τον λόγο προβαίνετε σε εξευτελιστικά για την νοημοσύνη των πολιτών ....λογοπαίγνια !

Την πρώτη ημέρα του άτυχου γεγονότος, ισχυριστήκαμε κ. υπουργέ ότι ο ... δεν είχε καμία σχέση εργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μα αν δεν είχε υπουργέ μου, τότε πώς αναφέρεται στην απόφαση συγκρότησης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ως….. «ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»;

Η επιλογή της τελευταίας εκ των τεσσάρων που είχατε να διαλέξετε κύριε Χρυσοχοΐδη αποδεικνύει (πέραν του πόσο νοσηρά ...αντιλαμβάνεστε την έννοια του πολιτικού ανδρός) ότι ακόμη και σήμερα δεν έχετε αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες που προσωπικά έχετε σ` αυτό το δράμα !!!