20.12.09

Τα καλά και συμφέροντα ενός μικρού Βοναπάρτη...17.12.2009
«Στις 10:00 σήμερα το πρωί, ο Π.Δ., ..., έπεσε από τον 7ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου, στην Κατεχάκη. Ο Π.Δ. βρισκόταν στο γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, στον 7ο όροφο, όπου εργάζεται το επιτελείο του υπουργού Προστασίας, όταν ξαφνικά άνοιξε το παράθυρο και βούτηξε στο κενό. Κατέληξε σε μία συστάδα δέντρων.
...Ο Π.Δ. εργάζεται ως νομικός σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π.Δ. άφησε σημείωμα στους γονείς του, με το οποίο ζητούσε από αυτούς συγγνώμη γιατί τους είχε πει ψέματα ότι είχε πάρει το πτυχίο του.»

19.12.2009
«Από χθες το πρωί και με αφορμή μια τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορά σε συνεργάτη μου, επιχειρείται ένας "μιντιακός" κανιβαλισμός κυρίως μέσω ίντερνετ, που προκαλεί πολλά ερωτήματα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην απόπειρα αυτοκτονίας 28χρονου συμβούλου στο υπουργείο.
...«Προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν νοσηρά σενάρια εκεί που η πραγματικότητα μιλά από μόνη της και δεν επιδέχεται απολύτως καμία αμφισβήτηση. Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση προς όλους «να σεβαστούν το νέο που ευτυχώς βρίσκεται στη ζωή και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να βγει πιο δυνατός από αυτήν την περιπέτεια, όπως και την οικογένειά του που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται. Επιτέλους, να σταματήσει τώρα η συνωμοσιολογία και τα αρρωστημένα σενάρια.»

Ώπα !! Φρένο βρε εκκολαπτόμενε, μικρέ Βοναπάρτη !! Στόπ !! Κατ’αρχήν, η πλειοψηφία όσων έχουν ασχοληθεί με το θέμα (εμού συμπεριλαμβανομένου) σεβόμαστε το ανθρώπινο δράμα της οικογένειας, εξ’ου και η μη αναφορά των στοιχείων του υιού του τέως συνεργάτη σου κατά την προηγούμενη θητεία σου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Από κει και πέρα όμως, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και δεν σκοπεύω να σου την χαρίσω !!

Η ουσία του πράγματος λοιπόν είναι ότι αποφάσισες να παίξεις με τα λεφτά μας κάνοντας ένα ρουσφετάκι σε κάποιο φιλαράκι !! Καλή τη πίστη...

Που το είδες γραμμένο βρε Βοναπάρτη της (νεοελληνικής πράσινης) συμφοράς ότι μπορείς σε θέσεις όπου απαιτείται πανεπιστημιακό πτυχίο να προσλαμβάνεις τον καθένα, πολύ δε περισσότερο τον γιο του παλιού σου συνεργάτη και πάντα φίλου σου (αλήθεια αυτό συζητούσατε τις προάλλες που γυρίσατε οι δυό σας οδικώς από τη Λαμία;;;), χωρίς να έχει καταθέσει τα τυπικά δικαιολογητικά των προσόντων του τα οποία ...«καλή τη πίστη» θα περιμένεις να σου τα φέρει κάποτε;

Αν είναι έτσι, όλους αυτούς που βρήκατε με συμβάσεις stage και τους πετάξατε σαν σκυλιά στο δρόμο μόλις γίνατε κυβέρνηση, γιατί δεν τους κρατάγατε «καλή τη πίστη» μέχρι να ξεχωρίσετε τις μόνιμες από τις εποχικές θέσεις;; Ή μήπως αυτά τα παιδιά δεν είχαν ικανότητες, ευαισθησία και εντιμότητα, προσόντα που διέθετε μόνον ο κανακάρης του τέως συνεργάτη σου;;

Και άντε και να το δεχτούμε αυτό, ισχύει όμως για όλους ή μόνο για όσους έχουν πράσινη ταυτότητα; Φυσικά το δεύτερο!! Αλλά ξέχασα, όταν μιλήσατε για «πράσινη ανάπτυξη», αφήσατε μισοτελειωμένη τη φράση, ολόκληρη είναι «πράσινη ανάπτυξη των αρεστών, φίλων και εκλεκτών...»

Αλλά ξέχασα, τώρα έχουμε σοσιαλισμό... Έχουμε κυβερνήτη τον Υπέροχο Γιώργο και υπουργό του επί της Προστασίας του (Πράσινου) Πολίτη τον μικρό Βοναπάρτη... Τώρα ασχολούμαστε να σώσουμε τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με θέματα τόσο ταπεινά...

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν δεχθούμε λοιπόν ότι ο Φανταστικός Υπουργός μας εξαπατήθηκε από κακούς συμβούλους, ας κάνει μια συνέντευξη τύπου εδώ και τώρα και ας τους αποπέμψει όπως έκανε για τον αρχηγό της Αστυνομίας επειδή κάποιοι αστυνομικοί δεν γνώριζαν (ως όφειλαν;;;) τον κ. Παπαχρήστο (my ass!!) ή όπως έκανε για τους άλλους αστυνομικούς που προσήγαγαν εκείνη την μη-ελληνίδα μητέρα για έλεγχο εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου και εξαντλώντας την αυστηρότητα τους για να απολυθούν πριν ακόμα διαταχθεί καν ΕΔΕ για να μπορέσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους...

Η άλλη εναλλακτική είναι ότι ο Φανταστικός Υπουργός δεν εξαπατήθηκε, ότι ήξερε πολύ καλά τι υπέγραφε, άρα ήξερε και το ότι πτυχίο δεν υπάρχει ενώ απαιτείται για τη θέση του νομικού συμβούλου !! Άρα έχει όλη την ευθύνη για το ρουσφέτι που υλοποίησε !! Και πρέπει είτε να παραιτηθεί είτε να αποπεμθεί από τον Πρωθυπουργό (όταν μας κάνει την τιμή να ασχοληθεί με τη χώρα του...)!! Μέση οδός δεν υπάρχει !!

Εμπρός λοιπόν μικρέ Βοναπάρτη, ιδού η Ρόδος !! Όπως λες κι εσύ, «η πραγματικότητα μιλά από μόνη της και δεν επιδέχεται απολύτως καμία αμφισβήτηση». Εγώ λοιπόν βλέπω (και αυτή είναι η πραγματικότητα) ότι Έλληνας υπουργός κατέλυσε κάθε Νόμο του Κράτους, διόρισε άτομο της αρεσκείας του, δημοσίευσε τον διορισμό στο ΦΕΚ και περίμενε κατόπιν τούτου την κατάθεση των τυπικών δικαιολογητικών !! Άρα, η παραίτηση σου είναι η μόνη διέξοδος !! Και αργείς χαρακτηριστικά να την ανακοινώσεις !!

Όσο για την έκκληση σου προς όλους «να σεβαστούν το νέο που ευτυχώς βρίσκεται στη ζωή και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας», και επειδή εξ’ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια, εγώ, εμείς, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ !! Εσύ, εσείς, ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ !! Περίπου τέτοια μέρα (διαβολική σύμπτωση;;), σε μια αντίστοιχη περίπτωση απόπειρας αυτοκτονίας κρατικού στελέχους για προσωπικούς λόγους, οι Homus Pasokus Pasokus που σήμερα το παίζουν θιγέντες και εξυγιαντές δεν έδειξαν καμία ευθιξία και διέσυραν το θύμα συνέχεια στα κανάλια και στα blogs επί μήνες για να πλήξουν την κακιά δεξιά !!

Έλεγε π.χ. τότε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σήμερα πρωτοκλασσάτος υπουργός: «Αναμένουμε από την κυβέρνηση πλήρεις και επαρκείς πολιτικές απαντήσεις, γι’ αυτήν την υπόθεση, από την οποία γεννώνται πολλά και σοβαρά πολιτικά ερωτήματα». Μία από τις εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, δηλώσεις πράσινων πρωτοκλασάτων που έχουν καταγραφεί...

Κι εμείς κύριε Ραγκούση, αντίστοιχες απαντήσεις περιμένουμε από την κυβέρνηση σας, η χύδην υπογραφή του συναδέλφου σας υπουργού «γεννά πολλά και σοβαρά πολιτικά ερωτήματα».

Άλλο πράσινος βέβαια και άλλο γαλάζιος...
υ.γ. Περαστικά στο νεαρό αυτόχειρα, εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα τα τραύματα που του προκάλεσε η απονενοημένη πράξη του και οι προκλητικές παραλείψεις των πολιτικών, τέως προϊσταμένων του.