12.12.09

Αρκεί η ανεργία μας να είναι σοσιαλιστική...


Πως λέμε «αρκει το παριζάκι μου να είναι ...», κάπως έτσι, παρέα με τον gummy bear...

Διάβαζα λοιπόν νωρίτερα διάφορες ειδήσεις και δημοσιεύσεις όταν το μάτι μου σταμάτησε στον παρακάτω τίτλο: «Καλή η σοσιαληστική ανεργία του 18%, κακή η νεοφιλελεύθερη ανεργία του 9%». Ήταν ο Atithasos που είχε ...ξαναχτυπήσει. Διάβασα τη δημοσίευση:
Από την ειδησιογραφία: "Στο 18% εκτίμησε ότι θα φθάσει η ανεργία τους χειμερινούς μήνες ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για φαινόμενο μαζικής ανεργίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σήμερα στην Βουλή."

Διαβάστε τώρα τι έλεγε η κα Εφη Χριστοφιλοπούλου (Υπουργός σήμερα) σε συνένετευξή της στην Μ. Καρακλιούμη στις 10/2/09: «... εκείνο που πρέπει να μείνει για τους πολίτες είναι ότι υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά στη βάση της ιδεολογίας και της πολιτικής μεταξύ της σημερινής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί, διεπόμενοι από τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη και λογική, θεωρούν το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη των ανέργων και των αναξιοπαθούντων, βαρίδι στην ανάπτυξη. Αντιθέτως εμείς θεωρούμε ότι το κοινωνικό κράτος, η σωστή και δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, είναι παράγοντας ανάπτυξης και γι’ αυτούς τους λόγους η πολιτική μας διέπεται από τα χαρακτηριστικά της στήριξης του κοινωνικού κράτους».

Πάρτε, λοιπόν, Σοσιαλιστική ανεργία 18% γιατί η Φιλελεύθερη ανεργία του 9% σας έπεφτε βαριά! Αυτά τα πράγματα στην καθομιλουμένη ονομάζονται ΑΠΑΤΗ!

Διαβασα και έφριξα. Και δεν άντεξα να μην το αναδημοσιεύσω...

Γιατί όταν προεκλογικά λέγαμε πολλοί νοήμονες ότι τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν πολιτικό λόγο αλλά εξαπατούν τον απλό πολίτη που δεν έχει πρόσβαση στην ανόθευτη ενημέρωση (τον ρόλο των ΜΜΕ ας μην τον σχολιάσουμε, τον έχουν καταλάβει όλοι, πας μη ΠΑΣΟΚ βάρβαρος...), έβγαιναν τα διάφορα πράσινα παπαγαλάκια να μας πουν ότι δεν ξέρουμε τι λέμε και ότι καταστροφολογούμε !! Ε, λουστείτε τα τώρα !! Και κοιτάξτε να βολευτείτε με τα σοβιετικού τύπου κουπόνια του Λοβέρδου πριν πήξουν τα γάλατα...