7.11.09

Βλακεία, ανικανότητα ή -απλά- κουτοπονηριά;;;

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σαφές και αποκαλυπτικό...

Στον αέρα 4.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΛΙΑ

Όσκαρ επιπολαιότητας διεκδικεί η κυβέρνηση που αφήνει στον αέρα περισσότερους από 4 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι απέσυραν τα οχήματά τους την περασμένη Δευτέρα, καθώς το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε για την κατάργηση του μέτρου έχει προηγούμενη ημερομηνία από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα καταργηθεί η απόσυρση!
Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες λοιπόν, είχαν κλείσει ραντεβού στα Κέντρα Ανακύκλωσης για τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και πήγαν και απέσυραν τα οχήματά τους όπως προέβλεπε ο νόμος, χωρίς δηλαδή να υπάρχει εκείνη τη στιγμή καμία απόφαση για κατάργηση της απόσυρσης.
Αφού πήραν το απαραίτητο πιστοποιητικό θεώρησαν δεδομένο, ότι έχουν λαμβάνειν τα κίνητρα που προέβλεπε το μέτρο.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει μαζί με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ότι «το μέτρο καταργείται από αύριο» (Τρίτη 3 Νοεμβρίου) και όσοι πρόλαβαν… πρόλαβαν!
Όμως, η απόφαση δημοσιεύθηκε χθες με ημερομηνία ισχύος του ΦΕΚ της 2ας Νοεμβρίου (ΦΕΚ Σ 219/02.11.2009) και όχι την 3η Νοεμβρίου με αποτέλεσμα η χορήγηση των κινήτρων στους πολίτες που απέσυραν το όχημα τη Δευτέρα, να περνά στη διακριτική ευχέρεια των διευθύνσεων Μεταφορών, σύμφωνα τουλάχιστον με εκτιμήσεις της εταιρείας ανακύκλωσης οχημάτων (ΕΔΟΕ), καθώς ούτε ο συγκεκριμένος φορέας έχει σαφή ενημέρωση.
Επισήμως, τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος δεν είχαν δώσει -τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το απόγευμα- καμία διευκρίνιση για το θέμα και μάλιστα, δεν έλειπαν και οι «ψίθυροι» εκατέρωθεν για το ποιος έχει την ευθύνη της… αμέλειας.

Πηγή: http://adesmeytos.gr/news.php?aid=4509

Δηλαδή, την Δευτέρα το απόγευμα ο «καλός» μας κύριος Παπακωνσταντίνου και η «καλή» μας κυρία Μπιρμπίλη ανακοίνωναν ότι από την επομένη θα ισχύσει κάτι που είχαν ήδη υπογράψει και που ήδη ήταν εν ισχύ...

Μία ερώτηση και ένα σχόλιο...

Αρχίζω με την ερώτηση:
«Πως λέγεται αυτό, βλακεία, ανικανότητα ή -απλά- κουτοπονηριά;;;»

Και προχωρώ στο σχόλιο:
«Με την πρωτάρα Μπιρμπίλη δεν εκπλήσσομαι, αυτή ακόμα νομίζει ότι το κράτος διοικείται με φετφάδες και συνεντεύξεις τύπου, αλλά εσύ βρε Παπακωνσταντίνου παιδί μου, που έχεις και ιστορικό, δεν ξαναδιάβασες το κείμενο πριν το υπογράψεις;; Δε σου έγινε μάθημα εκείνη η "ομόφωνη" υπογραφή σου στα σκάνδαλα ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ, τότε που "στεγνά" ομολόγησες ότι "δεν ήξερες, υπόγραψες ότι σου δώσανε...";; Φταίει τώρα ο κακόμοιρος κοσμάκης να κάνει ερωτήσεις σαν την παραπάνω και να σε μουτζώνει (το ήπιον...) όταν και όπου σε βλέπει;;; Φταίει;;;»
Για την ιστορία: [φετφάς ο [fetfás] (μτφ., λαϊκότρ.) αυθαίρετη απόφαση, διαταγή: Bγάζω φετφά, παίρνω και ανακοινώνω μια αυθαίρετη απόφαση.]