14.11.09

Η ηθική επιτάσσει την παραίτηση κε Σταμάτη!!

Διάβασα με έκπληξη την είδηση που έχει πλέον αρχίσει να κυκλοφορεί μετ' επιτάσεως σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και διαδίκτυο.
«Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να κοινοποιήσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Ελευθεροτυπίας», ο βουλευτής αναμένεται να αποστείλει την επίμαχη επιστολή μέσα στην επόμενη εβδομάδα»...

...«Σύμφωνα με το δημοσίευμα της enet.gr, ο κ. Σταμάτης κατηγορεί τον Γιάννη Τραγάκη για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους βουλευτές προκειμένου να συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές της Βουλής, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του, ο οποίος δεν έγινε μέλος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων».

Για την ιστορία, υπενθυμίζω ότι οι διάφορες θέσεις στις κοινοβουλευτικές επιτροπές έχουν πρόσθετη αμοιβή σε αντιστοιχία των συνεδριάσεων, οι οποίες για την επίμαχη επιτροπή Οικονομικών θα είναι αυξημένες λόγω του προϋπολογισμού... Προφανή λοιπόν τα κίνητρα του κ. Σταμάτη!!

Η ηθική επιτάσσει την παραίτηση από την βουλευτική έδρα κε Σταμάτη, όχι την ανεξαρτητοποίηση !! Και επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε την έννοια του όρου «ηθική», σας την υπενθυμίζω:
Ο όρος ηθική προέρχεται από τη λέξη ήθος, που σημαίνει χαρακτήρας, συμπεριφορά. Αυτή είναι και η κυριολεκτική έννοια της ηθικής. Ωστόσο χρησιμοποιούμε τη λέξη, θέλοντας να προσδιορίσουμε και μερικά άλλα πράγματα.

* Ηθική είναι το σύνολο των ηθικών κανόνων που διέπουν τις διάφορες κοινωνίες, σύγχρονες και παλιότερες, η συσσωρευμένη πείρα που προκύπτει από την εφαρμογή ή μη των κανόνων αυτών.
Η χρησιμοποίηση του όρου "ηθική" καθιερώθηκε από τον Αριστοτέλη που ονόμασε έτσι τις αρετές στις οποίες βασίζονται οι πράξεις μας. Αυτές οι πράξεις μας μπορούν να εξεταστούν με δύο τρόπους: ο ένας είναι "περιγραφικός", ο δεύτερος "αξιολογικός".

"Περιγραφικός" λέγεται όταν γίνεται απλή αναφορά και παρακολούθηση των εκδηλώσεων ηθικής, δηλ. των ηθών και των εθίμων, ενός ή και περισσότερων λαών και "αξιολογικός" όταν κάνουμε αξιολόγηση και σύγκριση αυτών των κανόνων, όταν μελετάμε το αν έπρεπε να γίνουν ή όχι, αν είναι σωστοί ή όχι.

Κάντε μας την χάρη λοιπόν την Δευτέρα το πρωί να υποβάλλετε την παραίτηση σας από την βουλευτική έδρα και πηγαίνετε σπίτι σας!! Και, μην το ξεχάσω, ζητήστε και μια μεγαλόφωνη συγγνώμη από τους ψηφοφόρους σας και τους ψηφοφόρους του κόμματος σας. Την δικαιούμαστε !!

υ.γ. αν δεν ξέρετε την έννοια της λέξεως «συγγνώμη» υπάρχει και το λεξικό του Μπαμπινιώτη...

Σημείωση: για την ιστορία έβαλα και την φωτογραφία του κ. Σταμάτη σε μέγεθος αντίστοιχο με το πολιτικό ανάστημα του ανδρός....