25.11.09

Συντονιστής...

Την Κυριακή 29.11.2009 θα εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ψηφοφόροι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη σε κάποιο από τα περίπου 1500 εκλογικά τμήματα που θα στηθούν πανελλαδικά.Το όλο εγχείρημα φαντάζει βαρύ, απαιτεί κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού, σχεδόν αποκλειστικά εθελοντών, δεν έχω μπορέσει να προσεγγίσω πόσα άτομα θα εμπλακούν στις διάφορες λειτουργίες της εκλογικής ημέρας (αιτήσεις εγγραφής, διαπίστευση και καταχώρηση σε ηλεκτρονική βάση, πληρωμή εγγραφής, εφορευτική επιτροπή ψηφοφορίας), μια πρώτη προσέγγιση μιλάει για πάνω από 10000 άτομα... Και βέβαια τον μηχανισμό υποστήριξης (δημοτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι ΟΤΕ)...

Αποφάσισα να συμμετάσχω στην διαδικασία αυτή δηλώνοντας και επιλεγόμενος ως συντονιστής της διαδικασίας διαπίστευσης. Τελικά, είναι δουλειά απλή αλλά και δύσκολη, θέλει να διαθέτεις οργανωτικές ικανότητες, πρέπει να εμπλακείς με αρκετούς ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους εθελοντές, να τους ενεργοποιήσεις, να τους κάνεις να σε συμπαθήσουν και να σε σεβαστούν ώστε να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου.

Και μέσα σε όλα αυτά έχεις να αντιμετωπίσεις και την δημοσιογραφική «περιέργεια» (για να μην πω το μείγμα κατινιάς συνεντευξιάζοντος και συνεντευξιαζόμενου) που ψάχνει να βρει το μικρό πρόβλημα και να το διογκώσει μετατρέποντας το σε θρυαλλίδα για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος.

Σας πληροφορώ ότι τώρα που το πράγμα έχει πάρει ροή και είμαστε όλοι απασχολημένοι να παραλάβουμε τον εξοπλισμό μας, να οργανώσουμε τα τμήματα μας, να δούμε και να εκπαιδεύσουμε τους χειριστές μας, το διασκεδάζουμε !! Το βλέπω στην ενδοεπικοινωνία μας ως συντονιστές, το βλέπω στην καλή διάθεση αυτών που έχουν προλάβει να γραφτούν στο «κλειστό» δικό μας γκρουπάκι στο facebook.

Κι αν μερικοί ακόμα γκρινιάζουν με ελλείψεις και προβλήματα (ναι, κάθε ομάδα έχει και γκρινιάρηδες, κάθε project έχει και προβλήματα), τελικά έχω διαπιστώσει ότι όλοι αντιμετωπίζουμε το project με διάθεση προσφοράς !! Γιατί τελικά είναι σημαντικό να ξέρεις ότι η επόμενη μέρα (όποια και αν είναι αυτή) του κόμματος το οποίο σήμερα εκφράζει την φιλελεύθερη πρόταση στην κοινωνία μας περνάει και από εσένα, και από τα δικά σου χέρια.

Θα κλείσω αυτό το προσωπικό σχόλιο με ένα παλιό τραγούδι που το άκουγα στα τραπεζάκια της ΚΝΕ ως φοιτητής και μου ήρθε στο μυαλό την προηγούμενη Παρασκευή όταν έλαβα την ανάθεση μου ως συντονιστής: καθένας μας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας έχει ένα νούμερο ως κωδικό, έτσι εγώ «είμαι το νούμερο ...280, με ξέρουν όλοι με αυτό», ακούστε το τραγουδάκι και χαμογελάστε.υ.γ. Την Κυριακή σας περιμένουμε, αν συμφωνείτε με τις φιλελεύθερες ιδέες μας, να βεβαιώσετε ή επαναβεβαιώσετε την εγγραφή σας ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας και να συμμετάσχετε στην εκλογή του νέου της προέδρου...