13.11.09

Παρασκευή+13, του Απολογισμού...


Περίπου τριάντα μέρες μετά τις εκλογές και η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωθυπουργός: Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ', για τους φίλους Γιωργάκης, ιδιοκτήτης Γραφείου Ταξιδιών Αγκυρα - Βρυξέλλες - Ουάσιγκτων, φίλος πολλών εκλεκτών προσωπικοτήτων (δείτε στα facebook των κ.κ. Αθεμπίγιο, Στίγκλιτς, Παμπούκη) και μεγάλος σαρδαμοκτόνος.

Γενικός Βεζύρης κι Αντ' Αυτού: Χάρης Παμπούκης.

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Γενικός Δερβέναγας που του έταξαν ότι θα 'ναι Βεζύρης στη θέση του Βεζύρη: Θεόδωρος Οτσαλάν Πάγκαλος. Καλός άνθρωπος.

Παιδονόμος του Υπουργικού Συμβουλίου: ο Συνήγορος του Πολίτη και κάθε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή πολιτικώς ορθών και πολιτικώς νοθρών ενεργών πελατών.

Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Διά Βίου Χρέους: ... Χοακίν Αλμούνια (όποιος διάβασε αυτή την αράδα χρεώθηκε ήδη ένα ευρώ, λυπάμαι, αλλά η στήλη χρειάζεται μια έκτακτη εισφορά για να αντέξει την οικονομία). Κι όποιος δεν πίστεψε στα μάτια του και ξαναδιάβασε την ως άνω αράδα, χρωστάει δύο ευρώ.

Υπουργός Εξωτερικών έως και τα έξι μίλια έξω απ' τις ακτογραμμές: Ο κ. Δημήτρης Ανάν Δρούτσας.

Υπουργός Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και πασών των Υμίων: Αχμέτ Αλή Πασάς Νταβούτογλου ο Δράμαλης. Εξαιρετικός τζέντλεμαν, του οποίου ο μπάτλερ αγα-Μπαγίς μόλις προχθές δήλωσε ότι «η Τουρκία μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Ευρώπης», έχοντας μάλλον πάρει ψηλά τον αμανέ...

Υπουργοί Ηλεκτρονικών Βιογραφικών και άλλων e-mails για Γενικούς Γραμματείς και Φαρισαίους: οι ίδιοι υπό μορφήν Σαδδουκαίων - αρκεί να 'ναι κάτω από 60 χρονών, δεν τους θέλει ο Γιωργάκης και κάτω από 50, δεν τους θέλει ο κ. Γερουλάνος.

Σημείωσις: εις ποίαν (αντι)παραγωγική ηλικία σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν;

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου as soon as possible με Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αυτοπροσδιορισμού των Γκάγκαρων Πικερμίου την κυρία Θάλεια Σόρος Δραγώνα invita Minerva...

Υπουργός Ελαστικής Απασχόλησης, Ευέλικτης Εργασίας κι Ευέλικτης Μισθοδοσίας - ο έρμος ο κ. Λοβέρδος, και η COSCO

Υπουργός Ένταξης στη Δημόσια Τάξη: οι συνεντεύξεις δώθε κείθε του κ. Χρυσοχοΐδη

Υπουργός Γεδρωσίας Κώστας Λαλιώτης κι Ερήμου Γκόμπι Κώστας Σκανδαλίδης.

Υπουργός Αντιπολιτευτικού Κενού: Εντεκα Συνιστώσες και Δύο Συνέδρια.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ο κ. Πεταλωτής ό,τι του πει ο κ. Παμπούκης, πράγμα που εκνευρίζει τον κ. Πάγκαλο, πάλι στους καφέδες ο κ. Αθανασάκης.

Υπουργός Πολιτισμού και Προστασίας των Συμβασιούχων διά βίου και στον αιώνα τον άπαντα της τρισχιλιετούς ένδοξης ιστορίας μας: ο κ. Παύλος Γερουλάνος Παλαιολόγος εκ Παλαιολόγων και κόντες των Μουτζαχεντίν του Γιώργου.

Σημείωσις: Μουτζαχεντίν είναι ο εκσυγχρονισμός του πρασινοφρουρού· κάτι σαν τη μετάλλαξη του πραιτωριανού που είναι πιστός στο στέμμα σε παρακοιμώμενο που είναι πιο πιστός σε αυτόν που το φοράει.

Υπουργός Απολεσθέντων Αντικειμένων: ο Κώστας Σημίτης. Εδρα (ανεζητείτο κάπου στην Ευρώπη, κάτι σαν Ντελόρ ή κάτι σε Πρόντι) Κορακοχώρι - έδρα παλαιά, όταν ήκμαζε το προγονικό, αρχαίου γένους Ηλείων μάντεων που, κατεβαίνοντας στον Αδη, έπαιρναν απ' τον Πλούτωνα μαντεψιές (όπως εμείς το 1999 για το Χρηματιστήριο) και προκόψανε/με...

Υπουργός Δικαιοσύνης: ο κ. Καστανίδης, εκεί, φαίνεται κάτι να πηγαίνει καλά, όπως τα μέτρα που εξαγγέλλονται για τις αποπροφυλακίσεις, τις εναλλακτικές ποινές για τα αρρωστάκια και τα φτωχαδάκια - μπράβο και εις άλλα με το καλό. Οπως και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος! Η κυρία Μπιρμπίλη! Κάτι φαίνεται να κινείται (οψόμεθα) προς την αντίθετη κατεύθυνση εκείνης του κ. Σουφλιά ο οποίος δεν άκουγε τίποτα και τώρα δεν ακούγεται ο ίδιος.

Υπουργείο Αμύνης; Κι από 'κεί υπάρχουν μερικά πρώτα καλά νέα (με επικεφαλής τον κυρ-Βενιζέλο;! - θα λιποθυμήσω), όμως θα δούμε...

Τα σέβη μας...

του Στάθη στο Ναυτίλο της Ελευθεροτυπίας