30.10.09

Τσάτσο είδαμε, διαφάνεια πότε θα δούμε κε Ραγκούση;;;


Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιλογή ενός ακόμα στελέχους «άριστου και αρεστού» έφτασε σίγουρα και στα δικά σας e-mail (με τον σχετικό δημοσιογραφικό σχολιασμό):
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Τσάτσος, αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντα του συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Τσάτσος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ραγκούση και θα είναι σύμβουλος για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Τσάτσος απασχόλησε πριν τις εκλογές την επικαιρότητα με την τοποθέτηση του περί θεσμικής εκτροπής σε περιπτωση που το ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
TVXS | Αθήνα 30.10.2009

Ερωτήματα που προκύπτουν προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (και Θεοδώρας Τζάκρη βεβαίως, βεβαίως):
  • aυτή η επιλογή έγινε εκτός της λογικής ανοικτής προκήρυξης των θέσεων και μέσω διαδικτύου;
  • ποιά θα είναι η αμοιβή του έγκριτου καθηγητή (υποτίθεται ότι οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι κόπηκαν) και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν ανακοινώθηκε το ποσό;
  • μήπως οι δια του τύπου ανακοινώσεις δεν μπορεί να περιλαμβάνουν τέτοιου είδους «πρακτικές λεπτομέρειες»;
  • στις προεκλογικές της δεσμεύσεις η σημερινή κυβέρνηση διακήρυττε ότι κάθε υπουργική απόφαση θα αναρτάται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού στο διαδίκτυο; Μήπως η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει αυτές τις «πρακτικές λεπτομέρειες»;

Αυτά είναι τα καινούργια... Γιατί υπάρχουν και τα παλιά: ποιά τα κριτήρια επιλογής, ποιά η περιγραφή της θέσης εργασίας, ποιά από τα κριτήρια της θέσης εργασίας και με ποιά βαθμολογία κάλυψε ο επιλεγείς έγκριτος καθηγητής, πόσοι ήταν οι συνυποψήφιοι του... μια απολογιστική αναφορά τέλος πάντων που θα πείθει τον μέσο Έλληνα πολίτη ότι ο υπουργός, ο εκπρόσωπος του, τον σέβεται, τον υπολογίζει και κάνει καλά τη δουλειά του, ότι οι φόροι του πιάνουν τόπο, όχι ...τσέπη !!

Θα απαντήσετε κύριε Ραγκούση ή θα βάλετε την ευειδή υφυπουργό σας να μας μιλήσει (και μιλάει και σαν ραδιόφωνο στα βραχέα... Όλο παράσιτα... χβζ... χσσσ...)