30.10.09

υπουργός τσιριμπιρμπιλμπλόμ...;;

Μαθητευόμενοι μάγοι ή απλά ημιμαθείς πλήρεις επάρσεως;;; Ή μήπως νομίζουν ότι το κράτος διοικείται μέσω συνεντεύξεων τύπου και καλοδουλεμένων λογυδρίων;; Διαβάστε...

Στον «πάγο» οι ημιυπαίθριοι χώροι
Την αναστολή του σχετικού νόμου του κ. Γ. Σουφλιά ανακοίνωσε η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη
Αναστέλλεται για έξι μήνες ο νόμος του κ. Γ. Σουφλιά για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, των υπογείων και ισογείων πολυκατοικιών που άλλαξαν χρήση, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία κάλεσε τους πολίτες να μη δηλώσουν τους ημιυπαιθρίους. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση. Ως τη θέσπιση του νέου νόμου, δηλαδή για έξι μήνες, θα ισχύει ο προηγούμενος νόμος για τους ημιυπαιθρίους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναθεωρηθούν όλες σχεδόν οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το τέλος Ιουλίου ως σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικοδομική δραστηριότητα.
ΤΟ ΒΗΜΑ | Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Και ένα ακόμα, πιο πρόσφατο...
Σύγχυση διαρκείας για ημιυπαίθριους
Οι Πολεοδομίες συνεχίζουν να δέχονται αιτήσεις παρά τις ανακοινώσεις για "πάγωμα" της ρύθμισης Σουφλιά

Σε ισχύ παραμένει η ρύθμιση Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους, αφού παρά τις ανακοινώσεις της κας Μπιρμπίλη για εξάμηνο "πάγωμα", η σχετική εγκύκλιος δεν έχει σταλεί στις Πολεοδομίες, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να συνεχίζουν να δέχονται αιτήσεις τακτοποίησης.

Σε ισχύ παραμένει και η διάταξη που τροποποιεί τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) και θέλει οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης, με εξαίρεση το πρώτο επίπεδο, να προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι "παγώνει" για έξι μήνες η ρύθμιση Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους. Στην ερώτηση, όμως, από πότε θα ισχύσει η αναστολή, δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα συντάξει διάταξη που αναστέλλει την ισχύ της ρύθμισης και την οποία θα προωθήσει στη Βουλή. Και αυτό γιατί η ρύθμιση Σουφλιά κυρώθηκε από την Βουλή και μόνον η Βουλή μπορεί να την ακυρώσει.

Η Βουλή, όμως, πρόκειται να ξεκινήσει ουσιαστικά τις εργασίες της στις 5 Νοεμβρίου. Έτσι, μόνον από την 6η Νοεμβρίου και μετά η διάταξη ακύρωσης της ρύθμισης Σουφλιά, μπορεί να πάρει σειρά συζήτησης.

Τι θα μπορούσε να κάνει η υπουργός Περιβάλλοντος; Να εκδώσει εγκύκλιο - Υπουργική Απόφαση, η οποία να αναστέλλει την ισχύ της ρύθμισης και την οποία (εγκύκλιο) θα εφαρμόζουν τα Πολεοδομικά Γραφεία.

www.skai.gr | Τελευταία Ενημέρωση 19:25 29/10/2009

Παιδιά, μην της την πέφτετε όλοι μαζί, που να τα προλάβει όλα η φίλη μας η Τίνα, αυτή την εποχή μελετάει βιογραφικά για να διαλέξει γενικούς γραμματείς, μετά οι υπογραφές, μετά...

Θα έλεγα ότι το κάνει για να πληρώσει και κανένα κορόϊδο, μπας και βάλει μερικά ευρώ παραπάνω στο πουγκί του ο Παπακωνσταντίνου, αλλά είπαμε «Λεφτά υπάρχουν...» !!