25.10.09

Ευρώπη, πίσσα και πούπουλα...

Όχι, η δημοσίευσις δεν είναι ποδοσφαιρικού περιεχομένου... Γελειογραφεί την επικαιρότητα, παρέα με τον Γιάννη Ιωάννου...

...και με αφορμή το παρακάτω δημοσίευμα σχολιασμού με τίτλο Ψάχνουμε να βρούμε πάνω από 60 δις ευρώ αλλά οι "μαγκιές" του Πασόκ ανέβασαν το κόστος δανεισμού.... που βρήκα και διάβασα στο exastal.blogspot.com
Από τη μια η «σκληρή» στάση των Ευρωπαίων (βλέπετε δεν συγκινήθηκαν καθόλου από τη γοητεία του Γιωργάκη Παπακωνσταντίνου) και από την άλλη οι πιστοληπτικοί οίκοι που υπολογίζουν πολύ σοβαρά τα οικονομικά μαγειρέματα του Μαξίμου. Οι «παίχτες» του Παπανδρέου έπαιξαν το χαρτί του μεγάλου ελλείμματος και τους γύρισε μπούμερανγκ! Θεωρώντας ότι έτσι θα πάρουν τριετή παράταση έχωσαν όλα τα έξοδα του 2010 στο Προϋπολογισμό του 2009 για να λένε στον Αλμούνια, πόσο κακή ήταν η Κυβέρνηση του Καραμανλή. Αυτοί που κατηγορούσαν τον Αλογοσκούφη ως «ρουφιάνο», ,μετατράπηκαν συνειδητά και εκδικητικά, σε πραγματικούς ρουφιάνους, χαντακώνοντας το μέλλον τη Ελλάδας, απλά για να καλύψουν μικροκομματικά συμφέροντα!
Όταν παίζουν με τα νούμερα, τότε ρεζιλεύεται ολόκληρη η Ελλάδα και εμφανίζεται η χώρα αναξιόπιστη και αφερέγγυα απέναντι στις υποχρεώσεις της. Το αποτέλεσμα είναι να ψάχνουμε να βρούμε τώρα πάνω από 60 δις ευρώ (60-67) αλλά με τους χειρότερους δυνατούς όρους δανεισμού! Μόνο οι υποχρεώσεις Ιανουαρίου - Μαΐου ανέρχονται στα 23,2 δισ. ευρώ. Αφού θέλετε «ειλικρίνεια», πρέπει να πληρώσετε κύριοι του Πασόκ. Το κακό είναι ότι εσείς δεν θα δώσετε τίποτα από την τσέπη σας. Ο λαός θα πληρώσει τις αλχημείες σας και την δήθεν «ειλικρίνειά» σας. Το μόνο σίγουρο τώρα, είναι ότι αναμένεται να καταγραφεί μεγαλύτερη αύξηση στο κόστος δανεισμού απ’ ό,τι το 2009. Πολύ κακός οιωνός για την δημοσιονομική εξυγίανση που απαιτεί η Κομισιόν.
Και μόνο η υποβάθμιση από τη Fitch ώθησε ανοδικά το κόστος δανεισμού του Δημοσίου. Η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό χθες αυξήθηκε στις 139 μονάδες βάσης από 132 μονάδες που ήταν την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες εκδόσεις του Ελληνικού Δημοσίου θα πραγματοποιηθούν σε χειρότερο κλίμα απ’ ό,τι σήμερα, ενώ η επιβάρυνση θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους επόμενους προϋπολογισμούς με την αύξηση των δαπανών για τόκους.

Σας αφήνω, πάω να σφάξω το γουρουνάκι στο κομοδίνο, προμηνύονται μέρες λαμπρές, σοσια...ληστρικές !!! Όχι τίποτε άλλο, αλλά όπως δήλωσε ο «μεγάλος αρχηγός της φυλής της πράσινης ανάπτυξης» ...λεφτά υπάρχουν !!