15.10.09

Αι χαβ ε ντριμ...

Διάβαζα τα ρεπορτάζ από τη χθεσινή ομιλία Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική του ομάδα... Πίκρα και απογοήτευση για τον αγνό, άδολο ΠΑΣΟΚΟ που κραδαίνοντας το σημαιάκι του έδωσε τον αγώνα για «να φύγει η δεξιά...»
Ο πρωθυπουργός είπε πως αναγνωρίζει τις πιέσεις που θα ασκηθούν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ρουσφέτια, σημειώνοντας ότι οι πελατειακές σχέσεις οδηγούν σε διαφθορά και αδικία. «Επιτέλους αλλάζουμε σελίδα» υπογράμμισε σε αυτό το σημείο, για να χειροκροτηθεί από τους βουλευτές.

Αναφέρθηκε, δε, αναλυτικά στο κράτος δικαίου που οραματίζεται, ένα κράτος ευνομίας, ισοπολιτείας, που βασίζεται σε κοινές αρχές και κανόνες που θα ενώνουν τους πολίτες και θα διασφαλίζουν την αξιοπρέπειά τους.

Αυτό θα το σημειώσω, και θα επανέλθω μόλις σκάσουν τα πρώτα ρουσφέτια των «αρίστων και αρεστών...». Ένα τεράστιο βήμα μπροστά για το κράτος θα είναι αν διαπιστωθεί ρουσφέτι από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να τον αποπέμψει ο Παπανδρέου ΑΜΕΣΑ !! Με τους έναν-δύο πρώτους θα γίνει κατανοητό στην κοινωνία ότι αυτή η πρακτική που προάγει ανίκανους και δημιουργεί αργόμισθους πρέπει να εκλείψει... Πολύ φοβούμαι όμως ότι και τότε θα εφευρεθούν δικαιολογίες...