31.10.09

Επιτροπείας το ανάγνωσμα... Πρόσχωμεν !!

Στο «τεστ» που ακολουθεί καλείστε να κρίνετε μόνοι σας και να μορφώσετε άποψη επιλέγοντας μεταξύ αρίστων και αρεστών και την επίδραση που έχουν στην κοινωνία...

Η μία όψη του νομίσματος προέρχεται από έναν «πιστό» του ΓΑΠ, τον Σωτήρη Κούκιο, ο οποίος στο blog του Tempel or Rebel? γράφει:Η πρώτη επιτροπή που συστάθηκε δεν αμείβεται…

Η πρώτη επιτροπή συστάθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και δεν θα έχει καμμία αμοιβή. Είναι η Επιτροπή που θα καταγράψει την δημοσιονομική κατάσταση στην χώρα και τις βελτιώσεις στα στατιστικά μας στοιχεία και που θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Συντονιστής της θα είναι ο Γιώργος Ζανιάς νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πρώην ΓΓ του Υπ. Οικονομικών και Διδάκτορας στα Οικονομικά του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Άλλα μέλη είναι ο τακτικός καθηγήτής Γκίκας Χαρδούβελης του Πανεπιστημίου Πειραιά , διδάκτορας εφαρμοσμένης οικονομικής στο Berkeley στην Καλιφόρνια και πρώην διευθυντής του Οικονομικού Γραφείο του Κώστα Σημίτη, ο Σάββας Ρομπόλης , επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Τάκης Πολίτης νέος γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και η κυρία Στέλλα Σάββα Μπαλφούσια ερευνητρία Α’ του ΚΕΠΕ.

Είναι τόσο συγκινητική δε η προσήλωση του στον «σκοπό» που πείθει και δύο σχολιαστές να επιτιμήσουν «Para poli endiaferon……!Mia epitropi apo empeirognwmones pou ergasetai ethelondika kai kata tin tapini mou gnwmi gia auto ton logo me stocho tin apoliti diafaneia kai andikimenikotita…..!!! Kali Archi…!!! (panagiota boventer) και να υπερθεματίσουν «Το καλό δεν είναι ότι γίνεται καταγραφή, αλλά ότι αυτή γίνεται από τεχνοκράτες και ανθρώπους της αγοράς. Η αμοιβή είναι το έλλατον». (ο δείμος του πολίτη)

Η άλλη άποψη του νομίσματος έρχεται από έναν σχολιαστή της ...αντίπερα όχθης, τον politi, ο οποίος στο blog του politis-gr γράφειΠλάνες «ζυμώσεις» από τον κ. Παπακωνσταντίνου
Δεν ξέρω εάν γνωρίζετε ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».

Ως «Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» (δηλαδή η λέξη) και το «σημαινόμενο» (δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει -πράγμα,κατάσταση,ιδέα ) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση ( π.χ γεωμετρία = γη +μετρώ) .

Αντίθετα «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το Α «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με την Α λέξη (σημαίνον).

Με απλά λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η ΜΟΝΗ γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν δηλαδή κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

Όταν λοιπόν διαβάζω ότι ο μετέχων στα ΔΣ του ΟTE, όταν η Siemens έκανε πάρτι μίζας με τον οργανισμό ( το επισημαίνω διαρκώς καθώς οι Νεοέλληνες έχουμε ασθενή μνήμη), υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, συνέστησε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (sic!) επιτροπή που θα καταγράψει την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία (απογραφή κατ` ουσία ), τότε σίγουρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν γνωρίζει ελληνικά και προέρχεται από άλλη χώρα ,όπου η γλώσσα της είναι συμβατική ( δηλ. αυθαιρέτως ορίζεται το σημαινόμενο να εννοείται με το σημαίνον), είτε ηθελημένα προσπαθεί να υποβιβάσει ,προς χάριν της επικοινωνίας ,το πνευματικό μας επίπεδο.

Η λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ/Η σημαίνει αυτόν που δεν επηρεάζεται ή δεν ελέγχεται από κάποιον άλλο.
Πως λοιπόν ονομάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν τα μέλη αυτής επιλέγονται και ορίζονται όχι μέσα από τις διαδικασίες μιας γενικής συναίνεσης, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο ;

Παρόμοιες πλάνες «ζυμώσεις» μεταξύ λέξεως και έννοιας επιχειρούν απολυταρχικά καθεστώτα. Η Ιστορία βρίθει παραδειγμάτων με τέτοιου είδους πλάνες «ζυμώσεις» στην επτάχρονη περίοδο της δικτατορίας στην χώρα μας.

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν ανακοινώνει ότι το συντονισμό της ....«Ανεξάρτητης Επιτροπής» θα έχει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε), τον οποίο ( Γ.Ζανιάς) ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου όρισε σ` αυτή την θέση πριν.... δύο ημέρες;

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν σ` αυτή μετέχει πρώην σύμβουλος του κ. Σημίτη;
Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν μεταξύ των μελών βρίσκονται κομματικά προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ των οποίων μάλιστα το παρελθόν είναι ....πολυτάραχο;

Για να μην «βιάζει» λοιπόν κανείς ούτε την ελληνική γλώσσα ,ούτε την νοημοσύνη μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ = Άνευ Εξάρτησης. Και αυτή η επιτροπή μόνο έτσι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται.

Εδώ, η ανάρτηση βρίθει σχολίων, το blog είναι σαφώς δημοφιλέστερο. Εγώ επιλέγω ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά:
«Νόμιζα ότι η απογραφή του 2004 ήταν έγκλημα... Τώρα βλέπω η νέα απογραφή από ...ανεξάρτητη διορισμένη επιτροπή είναι εξυπνάδα... ΕΛΕΟΣ!!!
Οι πανέξυπνοι υποκριτές, ας εξετάσουν τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία σε συνάρτηση με τα αντίστοιχα στοιχεία των χωρών της ΕΕ. Δηλαδή
1. Πόσο είναι η ανεργία στην Ε.Ε.; (και μάλιστα στην σοσιαλιστική Ισπανία)
2. Πόσο μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας τα έτη 2008 και 2009 και πόσο στην Ε.Ε.
3. Πόσο είναι το Δημόσιο Έλλειμμα στις χώρες της Ε.Ε.
4. Πόσο είναι το Δημόσιο χρέος στην Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε. (και με την ευκαιρία πότε το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 145% του ΑΕΠ).
Όταν όλα αυτά τα δούμε, χωρίς τους φακούς των ΜΜΕ τότε θα καταλάβουμε ποιος μας κοροϊδεύει.
Κάποιοι, ανόητοι προφανώς, δεξιοί λένε ότι ο κόσμος περνά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση από το 1930... Μάλλον και γι' αυτή να φταίει ο Καραμανλής...»

Και τώρα «ψηφίστε», κρίνετε μόνοι σας και αποφασίστε !! Μόνο μη μου πείτε ότι ο υπουργός δεν ήξερε που έβαζε την υπογραφή του, μια φορά την «πάτησε», τότε με τον ΟΤΕ και εκείνους τους πονηρούς Γερμανούς που τα έβγαλαν όλα στη φόρα και έβαλε μυαλό !!