18.10.09

Πως θέλουμε να είναι η νέα Νέα Δημοκρατία;

Έγραφα το βράδυ των εκλογών εδώ στο blog μου ότι το έκτακτο συνέδριο είναι η ευκαιρία για τη φιλελεύθερη παράταξη για να παράξει πολιτική, να χτίσει ένα νέο όραμα, ένα νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, με έμφαση στην ιδεολογική και την διαχειριστική καθαρότητα, να διαμορφώσει μια πρόταση αιχμής για τον τόπο και να αναδείξει τα στελέχη που θα την υλοποιήσουν, να αποτελέσει το ξεκίνημα για έναν διευρυμένο και ανανεωμένο πολιτικό σχηματισμό, μια νέα Νέα Δημοκρατία που θα ξεχωρίζει και ιδεολογικά και πολιτικά και στρατηγικά από τα λοιπά κόμματα.

Από σήμερα λοιπόν αποφάσισα να ξεκινήσω στην ομάδα του facebook «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συνεχίζουμε...» στην οποία συμμετέχω ως διαχειριστής, συζήτηση με θέμα "Πως θέλουμε να είναι η νέα Νέα Δημοκρατία;". Για όσους έχουν προφίλ στο facebook, θα βρούν τη συζήτηση στο link http://www.facebook.com/topic.php?uid=104968320489&topic=11307 , αφού εγγραφούν ως μέλη στην ομάδα.

Το σκεπτικό της συζήτησης αποτυπώνεται στο παρακάτω εισαγωγικό σημείωμα μου:
Αυτό το νόημα λοιπόν έχει αυτό που σας καλώ να κάνουμε εδώ: ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, πάνω στην οποία θα ακουμπήσει η νέα Νέα Δημοκρατία. Θελουμε τις γνώμες, τις απόψεις, τις σκέψεις, τις προτάσεις σας
- σε θέματα παραγωγής και έκφρασης πολιτικού λόγου,
- σε θέματα δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος,
- σε θέματα κριτηρίων διαμόρφωσης αξιόλογης ηγετικής ομάδας και ελέγχου της λειτουργίας της,
- σε θέματα αποτύπωσης και ενεργοποίησης ευρύτερων κοινωνικών ομάδων,
- σε θέματα διατύπωσης προγραμματικών κυβερνητικών αρχών που θα πείσουν και θα ψηφιστούν.

Η συζήτηση αυτή θέλουμε να είναι ένα βήμα διαλόγου που θα παράγει αποτέλεσμα, μία αποδοτική ανταλλαγή ιδεών με επιχειρήματα, πρωτοπόρες ιδέες και προτάσεις. Θέλουμε λοιπόν τη συμμετοχή σας, η νέα Νέα Δημοκρατία θα προέλθει από εμάς, τις σκέψεις μας, τις απόψεις μας, τη δύναμη μας...

Ως διαχειριστής του θέματος θα παρακαλέσω:
α. να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες διαλόγου, πολιτισμού και ευπρέπειας, ώστε να μην υποχρεωθούμε να επιτιμήσουμε ή και να διαγράψουμε μέλη από την ομάδα,
β. να δίνουμε έναν μικρό τίτλο (το θέμα που θα αναφερθούμε) σε κάθε τοποθέτηση μας, αυτό θα βοηθήσει στην αποδελτίωση και την περαιτέρω επεξεργασία των απόψεων και προτάσεων μας,
γ. να αποφύγουμε την προσωπική αντιπαράθεση στη συζήτηση αυτή, μπορεί ο καθένας να το κάνει μέσω του προφιλ του,
δ. να επικεντρωθούμε στο θέμα μας και να μην κάνουμε προεκλογική εκστρατεία (ούτε θετική ούτε αρνητική) για κάποιον υποψήφιο αρχηγό.

Χρειαζόμαστε επίσης την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή! Καλέστε τους φίλους σας στην ομάδα και την συζήτηση από την κεντρική σελίδα της ομάδας και το κουμπί που υπάρχει κάτω από τη φωτογραφία και γράφει..."Πρόσκληση νέων μελών"/"Invite new members".

Όποιος θέλει να αναδημοσιεύσει σημεία της συζήτησης σε προσωπικό του blog μπορεί να το κάνει αρκεί να αναφέρει την πηγή (συζήτηση «Πως θέλουμε να είναι η νέα Νέα Δημοκρατία» της ομάδας facebook «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συνεχίζουμε...») και να «ενημερώνει» την συζήτηση με μια σύντομη δημοσίευση στα πλαίσια της.

Συμμετοχική Δημοκρατία ζητάμε από το κόμμα μας, ας προετοιμαστούμε να την ασκήσουμε εποικοδομητικά.

Αναδημοσιεύω εδώ το θέμα και σας καλώ αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε. Επίσης, από καιρού εις καιρόν θα δημοσιεύω απόψεις και προτάσεις που θα προκύπτουν από την συζήτηση ώστε να συζητηθούν ευρύτερα, έξω από τα στενά πλαίσια της ομάδας.
(συζήτηση «Πως θέλουμε να είναι η νέα Νέα Δημοκρατία» της ομάδας facebook «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συνεχίζουμε...»)