18.10.09

παράταση πολιτικής ζωής κέρδισε η Λούκα Κατσέλη...


«Περήφανη νίκη» κατήγαγε απόψε η Λούκα Κατσέλη: σταμάτησε την απεργία (των προυχόντων...) στο λιμάνι για 15 μέρες... Πήρε δηλαδή παράταση πολιτικής ζωής δηλαδή ως το τέλος Οκτωβρίου.

Τώρα γιατί εμένα κάτι μου μυρίζει;; Αν θυμάμαι καλά την σύμβαση και τον νόμο που την καλύπτει, η Ελληνική κυβέρνηση εκχωρεί την εκμετάλλευση του προβλήτα 2 την πρώτη Οκτώβρη, μπορεί όμως να ζητήσει να καθυστερήσεις αυτό για έναν μήνα, δηλαδή για πρώτη Νοέμβρη. Μήπως αυτό το χρονικό όριο συμπίπτει πρακτικά με τις 15 ημέρες που είπε η υπουργός ότι θα κάνει «διάλογο» για να βελτιώσει τη σύμβαση;; Δηλαδή, η υπουργός στις 14.10 ουσιαστικά ζήτησε από τον Κινέζο πρέσβη να ενεργοποιήσει τον όρο αυτό για να μπορέσει να ξεπεράσει τον επικοινωνιακό σκόπελο που η παρακινούμενη από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και την Αριστερά απεργία είχε ορθώσει.

Γιατί από όσο κατάλαβα από τα ρεπορτάζ των ημερών, η COSCO δεν είναι διατεθειμένη να παίξει τα πολιτικά παιχνίδια της παρέας του κ. Παπανδρέου και θα διεκδικήσει πλήρως και με κάθε μέσο τα επιχειρηματικά της συμφέροντα, τα οποία παρεμπιπτόντως συμπίπτουν με αυτά της Ελλάδος: ανάπτυξη, κέρδη, θέσεις εργασίας.

Σε τελική ανάλυση αν η περιβόητη συμπαράταξη Παπανδρέου προεκλογικά σε συναυλία των απεργών και οι κο(τ)ρώνες των στελεχών του περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης κ.λπ. εξαντλούνται σε έναν κους κους δύο εβδομάδων χωρίς ατζέντα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, τότε προς τι η τόση αναστάτωση στην αγορά, προς τι οι τεράστιες ζημιές στο τελευταίο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, τον ιδιωτικό τομέα;; Μήπως με αποκλειστικό σκοπό να υποκλέψουν τις ψήφο αδαών ανθρώπων προεκλογικά και μετά «γαία πυρί μειχθήτω»;;

υ.γ.1 θα μείνω με την απορία, την γράφω εδώ λοιπόν μπας και απαντηθεί: κι έτσι όπως έχει να έγινε, να ενεργοποίησε δηλαδή τον ειδικό όρο της συμφωνίας και να κράτησε ο ΟΛΠ τον προβλήτα 2 για ένα μήνα ακόμα, γιατί μας το λέει η Λούκα με όρους επικοινωνιακούς και όχι με όρους αλήθειας;; Τι φοβάται άραγε;;;

υ.γ.2 για να μην κατηγορηθώ ότι «αδικώ» τους απεργούς ιδού δύο λίστες μισθοδοσίας τους που συνέλεξα νωρίτερα από το troktiko και το fimotro.