12.10.09

Ας επιστρέψουμε στην πολιτική, ώρα για αντιπολίτευση...


Κλείνουμε αισίως την πρώτη εβδομάδα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ήδη έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα μέτρα, αποφάσεις και στρατηγικές. Μοναδικός απών των εξελίξεων το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον στην ηγετική του ομάδα (η οποία αυξάνεται και πληθύνεται καθημερινά...).

Γράφω εδώ και καιρό για την ανάγκη να επιστρέψει η ιδεολογία και η πολιτική στην πλατφόρμα συζήτησης της Νέας Δημοκρατίας. Γράφω και για την ανάγκη πρώτα να αποφασίσουμε τις πολιτικές δράσεις που μας εκφράζουν με όρους του αύριο και όχι με όρους του χθες και μετά να επιλέξουμε τα πρόσωπα που θα τις εκφράσουν και υποστηρίξουν.

Γράφω για την ανάγκη σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης ώστε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου να μην μπορέσει να προχωρήσει σε ανατροπές των προεκλογικών του υποσχέσεων, αντιπολίτευση που είτε θα πιέσει τους νέους κυβερνώντες σε εφαρμογή των όσων προεκλογικά υποσχέθηκαν είτε θα καταδείξει ακόμα και στον στενό πυρήνα των οπαδών τους ότι ο προεκλογικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας περιείχε αλήθειες που δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραβλέπει κανείς.

Γράφω και μαζί με μένα γράφουν και μερικοί άλλοι, απλοί πολίτες... Μοναχικά άνθη λογικής στην άμμο της εσωστρέφειας... Αντιπολίτευση από τον λαό για τον λαό... Οι ηγεσίες φαίνεται περί αλλότρια τυρβάζουν... Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο Ελληνικός λαός πλέον εκφράζεται με όρους πολιτικής, ίσως δεν έχουν κατανοήσει ακόμα την δυναμική της πρόσφατης ψήφου...

Ξυπνήστε, αφουγκραστείτε !! Η ανοχή πλέον έχει μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας !! Ξυπνήστε, αφουγκραστείτε !! Και ενεργείστε !! Διεκδικείστε τον ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό γίγνεσθαι, στη συνείδηση του ελληνικού λαού !! Γιατί αν συνεχίσετε την σημερινή σας τακτική, θα απαξιωθείτε και ως άτομα και ως πολιτικός φορέας πριν ακόμα το καταλάβετε... Τέλος η εσωστρέφεια, ας επιστρέψουμε στην πολιτική !! Ώρα για αντιπολίτευση !!

Καλή εβδομάδα !!!

υ.γ. και μην ανησυχείτε για την «δημοκρατική εκλογή του επόμενου αρχηγού», by default οι διαδικασίες όποτε έγιναν στη Νέα Δημοκρατία ήταν υγιέστερες, καθαρότερες και -εν κατακλείδι- δημοκρατικότερες από τις αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων. Τουλάχιστον η Ν.Δ. ανέκαθεν σεβόταν και σέβεται το καταστατικό της...